Нашаите публикации:

 

На 25 октомври в Банско се проведе най-голямата манипулация, която някога е ставала в този град. Проведоха се избори – едно скучно занимание, в което участваха около 70% от имащите право на глас, а дали наистина бе избран отново стария кмет? Вече се знае със сигурност – НЕ. Ние от Единно Банско“ вярваме само на фактите, а те са безспорни. В повечето от избирателните секции, след отварянето на урните, не бил преброен общия брой на бюлетините, нито тези, които са невалидни. Това е станало накрая на преброяването, за да се „вържат “ контролите, поставени в протоколите от избирателните секции. Тогава, когато всичко е било вече нагласено – унищожени са били огромен брой бюлетини, пуснати за неудобните кандидати някой са превърнати в „недействителни“, други просто са натикани под масата и на другия ден изхвърлени, а по пътя към Общинската избирателна комисия, вместо тях в чувалите най-вероятно са добавяни непопълнени.

Но… в това стъкмяване на резултата от некадърници няма как да не се сбърка и сметката да не излезе, та накрая всичко да лъсне на показ.

Ето доказателствата:

За местните избори, на 26 октомври в общинската избирателна комисия са съставени два протокола – един за избор на кмет и един за избор на общински съветници.

И в двата протокола са записани броят на лицата вписани в избирателните списъци, които би трябвало да са едни и същи и за кмет и за общински съветници.

И в двата протокола са записани броят на гласувалите според броя на положените подписи в списъка. Те би трябвало да са едни и същи. Всеки избирател се е подписал в списъка за местни избори (кмет и общински съвет) само веднъж. Тези, които са гласували и в референдума, са се подписали още веднъж на друг списък.

Казахме – ЕДНИ И СЪЩИ! Това щеше да бъде така, ако протоколите в секциите не бяха стъкмени, за да излезе сметката в тях.

Манипулациите в протоколите за избор на кмет (снимките са сравнителни от протоколите дадени на застъпниците и тези от сайта на Централната избирателна комисия)

1 2 3 4

Разликата е не само в бройката подменен вот , а и има разлика в броя положени подписи. Да не говорим,че в цели две секции 4-та и 9-та членовете на комисията са привиквани на следващият ден за да подписват „уж объркани“ протоколи. А дали са обърквани или са подменени? Отделен е въпроса с ОЧЕВАДНО фалшифицираните протоколи от секции 11-та и 13-та. В упоменатата 11-та секция г-н Петър Балев Балевски – съдружник на Владимир Колчагов освен, че се е държал като дерибей с всички в комисията, не е разрешил запечатване на документите по надлежния ред. Това са само част от злоупотребите напреавени от екипа на проваления кмет. Да се замислим ако не му бяха парите откраднати от европейските проекти, субсидии и общински средства дали щеше да направи една четвърт от тези гласове които има ?

В този ден на избори се разигра и едно невероятно фиаско между Рахов и Икономов, които работиха четери години заедно безпроблемно в лична полза. Рахов за пореден път прецака своите гласоподаватели – тези които не харесват Икономов, а повярвайте те не са малко…

Искаме да Ви припомним и как бяха хванати хора да снимат бюлетини за да докажат за кой са гласували, спомнете си за последващите арести и репортажи на национални медии, уж обърканите списъци за референдум и за кмет в село Филипово, където роми бяха регистрирани за гласуване. Над 300 „нови жители“ бяха регистрирани в Общината за деня на вота мнозинството от които македонци и роми… Защо имаше над 1000 невалидни бюлетини? До кога ще ни правят на малоумни само и само престъпниците да бъдат във власта и да продължават да се облагодетелстват? Престъпници и външни хора ли трябва да решават нашата съдба? Има ли банскалии да се опълчат на това безобразие? Опомнете се хора…

Следващотото безобразие се случи в В 19.00ч, когато бяха събрани личните карти на всички чакащи пред секциите и избирателно бяха пускани „нашите“ хората да гласуват, а останалите не бяха допуснати да упражнят правото си на вот, като им върнаха личните катри с думите “изборният ден приключи“. Ах тази криворазбрана демокрация ….

Накрая когато при ревизия в една бакалия сметката не излезе, се търси кой е направил шашмата. Когато тя не излезе на избори – ще спят ли ПРОКУРОРИТЕ? Ако съда и прокуратурата са независими, при тези нарушения те трябва да се произнесат за касиране на изборите и да накажат подобаващо виновните както е по закон!

Скъпи съграждани, надяваме се, че Ви обяснихме добре повечето от манипулациите така, че и тези които никак не ни вярват да разберат истината. Истината как Георги Икономов бе избран за кмет и как бяха избрани в Банско общинските съветници от ГЕРБ и Бъдеще за Община Банско. Странно защо ли Михаил Рахов не пожела касиране на изборите при положение, че можеше да новия кмет? Дали не е имало предварителна договорка между двамата“първи“? Въобще как се случва всичко в община Банско – бизнес, евросредства, строителство, социална политика.  Дори една измама не могат да направят като хората.

Какво става? Балъците не ги интересува. Те са доволни…

author

Кажете ни какво мислите?