Нашаите публикации:

Уважаеми сънародници ,

напоследък ни прави огромно впечатление , че хората не са запознати с основните закони на Република България и за това ВСЕ ОЩЕ са подложени на натиск от страна на вече бившите управляващи от ГЕРБ . От друга страна пък протежетата и драскачите на тази “партия”  точно от това незнание на законите стават смешни в лицето на хората , когато започнат да се правят на остроумни . До нас достигна информация , че има сериозен натиск върху всички държавни служители – заплахи за уволнения са отправени в общинска администрация Банско , парк Пирин и в Горско стопанство Добринище.

 

Понеже в момента сме в навечерието на парламентарните избори е добре да се знаят някои основни неща от предизборният кодекс , като например Раздел III Предизборна агитация:

 

Чл. 133. (4) (Нова – ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Не се допуска предизборна агитация в държавните и общинските учреждения и институции.

 

Явно това не важи за гореспоменатите институции , а и не само за тях .

 

Относно частта за агитационните материали в изборният кодекс :

 

Чл. 134. (1) По време на предизборната кампания кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава.

(3) Агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота.

 

До нас достигна и друг сигнал. Тази вечер 10,05,2013г. в 23,30ч. Кандидат за депутат от партия ГЕРБ – Тодор Тренчев с още две момчета, едното от които е Марио Говедарев -син на шофьора на “кмета” , късат ВСИЧКИ агитационни материали на всички опозиционни партии  . Същият нагло е спрял лъскавото си BMW на улица Глазне и раздава нареждане на двамата младежи да късат плакатите на БСП . Господин кандидат депутатът дали е запознат с изборният кодекс или може би се опасява от победа на БСП ? Ето какво гласи изборният кодекс по въпроса :

 

Чл. 134.(6) Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в този кодекс ред, до края на изборния ден.

 

До кога  от ГЕРБ ще се държат така безотговорно и най-вече нагло с народа ? А дали това не е част от причините народа да се надигне и да ги измете през февруари тази година ? Дали ще позволите това да продължи да се случва с всички нас ? Мислете уважаеми българи ! Мислете и вземете правилното решение на 12-ти май . Не позволявайте на нагли невежи да ни управляват !

 

Всеки друг , но не и ГЕРБ ! Това е националната кауза на всички партии за тези избори!

 

author

Кажете ни какво мислите?