Нашаите публикации:

Няма направен призив за пряка агитация в деня за размисъл. Това обяви на пресконференция председателят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Красимира Медарова.

Тя каза това във връзка със скандала с печатницата “Мултипринт” в Костинброд, избухнал в деня за размисъл. Там бяха открити 350 хиляди фалшиви бюлетини, за които първа предаде TV7. Впоследствие и прокуратурата излезе с офицално съобщение.

„Има решение на ЦИК от деня за размисъл по отношение на това дали е нарушено мълчанието. Гледахме три часа записи. Установихме, че се правиха изявления по сигнал, който не е дошъл до нас”, разясни Медарова, цитирана от Агенция “Фокус”.

 

Тя подчерта, че за членовете на ЦИК политическа агитация по същество не е била извършена в деня за размисъл.”Това беше само сигнал, който не беше стигнал до нас, а се коментираше по медиите”, каза от своя страна Мария Мусорлиева от ЦИК.

Комисията е на мнение, че е изпълнила основните си ангажименти по организация на изборите – излязла е с легитимен резултат в законосъобразния срок, стана ясно още днес. /ПИК

author

Кажете ни какво мислите?