Нашаите публикации:

„Първо се внася искане, после отказ. Не можеш да влезеш и да кажеш “аз се отказвам от имунитета си”. Когато внеса искане… щом е направил такова изявление, ще се откаже от имунитета си, според съответните правила в НС.”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров след изявлението на Цветан Цветанов, че се отказвал от имунитета си, предава Агенция БГНЕС.

„Не трябва да чета нещо, което вече съм прочел.”, коментира и пратеното от Борисов до него отворено писмо, пълно с репортерски дописки.

„Работата на прокуратурата по всички досъдебни производства е такава, че да се стигне до съд. Ако ги правим за това някой да ни харесва или да ви събираме на пресконференции – и това не ми е представата за нормална работа на прокуратура. Нещата се правят, за да стигнат до съд. Да се държи отворено, на трупчета досъдебно производство три години и 6 месеца, нямаме такова намерение”, категоричен бе главният прокурор за делото водено за незаконното подслушване правено от МВР-то на Цветанов.

На въпрос дали по повод съдържанието на разговора в Банкя, прокуратурата ще иска и други имунитети, главният прокурор каза, че ще може да каже това, когато приключи проверката.

Що се отнася до казаното от Марин Райков, че изводите на директора на ДАНС се разминават с изнесеното вчера от прокуратурата, Цацаров заяви: “изнесеното от мен вчера на пресконференцията ще го проверя не чрез доклада на ДАНС и чрез изявленията на някой друг, а със силите на прокуратурата”.

В отговор на въпрос дали би сезирал КС за касиране на изборите, Цацаров е категоричен, че прокуратурата няма да го направи. “Аз казах съвсем изрично вчера. Случаят в Костинброд не бива да се използва за тези цели. Имаме категорични доказателства, че тези бюлетини не са напускали печатницата. Хайде да го кажа така. Ние сме предотвратили напускането им, но да се използва това… в крайна сметка главният прокурор също има тези права”.

Afera.bg

author

Кажете ни какво мислите?