Нашаите публикации:

обс банско

Уважаеми съграждани , след срещата на министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков  с “кмета” и представители на община Банско на 16.09.2013 беше решено днес да се състои кръгла маса в малката зала на читалище “Никола Вапцаров” гр.Банско . На събитието присъстваха Евгения Ачкаканова – Директор на Дирекция „Образование и иновации”  към министерството на земеделието и храните , зам.областния управител на обл.Благоевград – К.Дурчов , зам.кмета – Въчкова , председателят на Общински съвет Банско – Вл.Колчагов , директорите на Горски техникум – Димитър Баряков , Селски техникум – Даниела Касапинова , учители от двете училища ,  СИЛНА ПОДКРЕПА ОТ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ БАНСКО , общински съветници и … двама представители на нашето сдружение “Единно Банско” . На срещата беше обсъден проблема къде е мястото на двете гимназии – да продължават да са общински училища и да са подвластни на Община Банско или да преминат към Министерството на земеделието и храните .

След час и половина дебати и изслушване на всички страни , директорите на двете училища съобщиха решението на учителските колективи : Горски техникум – 100% от учителския  колектив са за преминаване отново към министерството , Селски техникум след дълго и двусмислено мрънкане съобщиха , че 2/3 от учителския колектив са ЗА преминаване отново към министерството на земеделие и храните .

Според много хора с които сме дискутирали темата  „джасането“ на общината за двете училища да са под тяхната шапка е само едно : Присвояване на собствеността на двете училища . Да не забравяме ,че Селски техникум имат 250 декара в района на комплекс „Пири“ , а Горски техникум 35 декара в центъра на Банско . Доста отдавна се говори за сливане на двете училища , и най-вероятното желание на някои „личности „ от общината е злоупотреба с тези имоти.

Директора на отдел „Образование“ обеща че министерството ще помогне на двете училища да кандидатстват по европейски програми , обеща нова механизация на селският техникум и обеща най важното – ДА НЯМА ЗАКРИВАНЕ НА УЧИЛИЩА !

Членовете на сдружение „Единно Банско“ зададоха няколко въпроса и след като бяха сметнати за неудобни , зам.кмета Въчкова се пробва да ги нахока пред всички . С това само показа че не и издържаха нервите и се подаде на омразата към Нас . По късно получихме обаждане от г-н Русков по GSM  ,че цитирам „…тук малко попрекалихте…“ и затвори телефона. На Вас г-н Русков , на цялото общинско ръководство и на всички привърженици на ГЕРБ Банско искаме да съобщим , че това е началото … Ние няма да се откажем . Нашето сдружение набира сила с всеки изминал ден и Вие го усещате… Помнете , че Ние ще бъдем трън в очите на всички управляващи на община Банско , без значение дали са ГЕРБ или други . Ще бъдем опозиция и на всяко следващо управление на общината АКО ТОВА Е НЕОБХОДИМО !

На края искаме да поздравим трезво мислещите и неподвластни учители които гласуваха ЗА връщане на двете учебни заведения към министерството – там където им е мястото . Желаем Ви успех и знайте , че винаги може да разчитате на нас за подкрепа в труден момент ! Отново УСПЕХ !

author

Кажете ни какво мислите?