Нашаите публикации:

цвък

Още един местен лидер на ГЕРБ обяви, че напуска партията и предупреди, че разцеплението в доскоро управлявалата партия тлее. В четвъртък на пресконференция областният управител на Стара Загора Недялко Недялков заяви, че излиза от активната политика.

“Ще се завърна в нея, ако от ръководството на партията отсъства Цветан Цветанов”, каза Недялков пред журналисти.

Според него ГЕРБ трябва да се пречисти. “Официалното разцепление на партията тлее, искрите набират скорост”, подчерта Недялков.

Той каза, че е създавал партията в Старозагорска област преди седем години и тези, които са го последвали, са подкрепяли Бойко Борисов, а не Цветан Цветанов.

 

“Романтичният период на ГЕРБ приключи, сега в партията се настани черен пиар, доносници и нагаждачи”, каза Недялков. Той заяви, че категорично подкрепя да се издигат местни хора в кандидат-депутатските листи.Областният управител на Стара Загора сподели още, че е бил излъган от Цветанов, че ще бъде водач на листа. Това е станало на официална среща на областните активи, а вместо него начело на листата е била избрана Лиляна Павлова без обяснение след това. Той припомни, че като областен координатор на ГЕРБ не е загубил нито едни избори.

Недялков изрази надежда да бъдат реализирани неговите основни приоритети като областен управител – изграждането на карго-летище, тунел под Шипка, нови мощности в “Марица-Изток” и връзка на Стара Загора с автомагистрала “Тракия”.

Само ден по-рано зам.-областният управител на Пловдив и координатор на ГЕРБ в район Пловдив Източен Георги Игнатов обяви, че напуска партията, “омерзен” от кариеризма и намесата “отгоре” в кадруването по места. Игнатов написа в отворено писмо до медиите, че нещата са прелели, когато лидерът Бойко Борисов е заявил неотдавна, че “партията не е моя, а на Цветанов”. /ПИК

www.otblizo.net

author

Кажете ни какво мислите?