Нашаите публикации:

1216

Криминално регистрираният за измами Виктор Димчев е един от най-дейните участници в окупацията на Софийския университет. Младият мъж, който се представя за режисьор на документални филми, е деен участник в антиправителствените протести от първите дни. Една от основните заслуги на Димчев е, че е довел в Ректората със себе си студенти от УАСГ и МЕИ, които са активни членове на младежкото ГЕРБ, съобщава „Телеграф“.Предприемчивият продуцент и режисьор има полицейско досие още от 2011 година, когато на 23-годишна възраст е арестуван за измама. Той беше и едно от главните действащи лица по време на провокациите на протеста пред парламента, когато демонстрантите блокираха белия автобус с депутати и министри.

Връзката на режисьора с бившите управляващи е чрез фирма, собственост на приятел на майка му, която е регистрирана на личния му адрес. Фирмата спечели търг на МВР за засенемане на 15-минутен филм за живота на бежанците в България. Стойността на поръчката беше около 200 хил. лв.

Самият Димчев е следствен за измами на рекламодатели, завлечени от една от телевизиите, в които е работил.

Това не е единствената връзка на бившите управляващи с окупаторите на СУ. ГЕРБ и кръгът „Капитал“, силно притеснени, че студентският протест не се разраства, започнаха да броят по 80 лв. на студент на час. Това разкрили два независими източника за вестника.

Повечето студенти, обаче, отказали да вземат парите и поискали край на окупацията и възстановяване на учебните занятия. Някои от тях се оплакаха, че окупаторите не ги пускат в сградата на университета и не могат да си вземат уверения, с които да кандидатстват за останалите свободни места в студентските общежития.

Източник:БЛИЦ

author

Кажете ни какво мислите?