Нашаите публикации:

 

Поне по един сигнал за митнически, данъчни и други икономически нарушения, извършени от бившите управляващи, постъпва всеки ден в прокуратурата.

Това съобщава и. д. градски прокурор на София Евгени Диков, който зае поста в средата на май на мястото на Николай Кокинов, който подаде оставка заради скандалнатасреща в дома на Бойко Борисов в Банкя. “Трудно ми е да посоча конкретна бройка, подобна статистика не се води, но от беглия прочит оставам с впечатление, че сигналите са писани от хора, които знаят подробности и са част от системата, за която пишат”, казва той пред “24 часа”.

Диков разбрал, че авторите на материалите са компетентни, защото получавал и писма от граждани с общи обвинения срещу бившите управляващи.

Градският прокурор изпращал сигналите на отдела, който е компетентен да работи по тях. След това на случаен принцип те се разпределяли на конкретен прокурор. Той от своя страна възлагал проверката на МВР или ДАНС. “Практиката е при сигнали за данъчни и митнически престъпления да се събират допълнителни документи, за да се установи дали твръденията са верни”, обясни Диков.

Според градския прокурор срещата на Николай Кокинов с Бойко Борисов била “неприемлива”. “Ако ставаше дума за действащ премиер и трябва да се коментира конкретно сложно дело, например случая с “Наглите”, може да се прави служебно съвещание. Но в дома на кандидат за народен представител, какъвто беше Бойко Борисов към онзи момент, смятам, че е необичайно”, казва Евгени Диков. /БГНЕС

www.presstv.bg

author

Кажете ни какво мислите?