Нашаите публикации:

цвъки

Да бъде ли Цветан Цветанов окован с белезници и пратен в ареста или да му бъде определена различна мярка за неотклонение като домашен арест, внушителна парична гаранция или подписка? Този въпрос обсъждат в прокуратурата, след като главният прокурор внесе в деловодството на Народното събрание искане за сваляне на депутатския имунитет на бившия вътрешен министър.

Днес стана ясно, че Цветанов заминава за Брюксел, където ще се опита да използва контактите си в Европейската народна партия като щит срещу родното обвинение. Отчаяната му визита в чужбина, обаче няма да го спаси от наказателно преследване. Той със сигурност ще бъде обвинен за това, че е принуждавал директори и служители на СДОТО да осъществяват незаконно подслушване на политици и бизнесмени. Както медията ни първа съобщи още вчера – по нареждане на Цветанов е бил подслушван дори главният прокурор Сотир Цацаров, за да се търси около него компромат, с който след време да бъде изнудван, ако предприеме действия срещу Борисов, Цветанов, Цачева, Фидосова и обкръжението им.

 

“Смятаме, че обвинението срещу Цветанов е абсолютно доказано. Ако Народното събрание даде разрешение или лицето се откаже от имунитета си, ние веднага ще повдигнем обвинение при гаранции за спазване на всички негови права”, заяви в четвъртък обвинител № 1. Очаква се решението за мярката за неотклонение на Цветанов да бъде взето от наблюдаващия прокурор.Заради безобразния натиск, който им оказваше докато командваше МВР, голяма част от магистратите ненавиждат Цветанов. Затова и повечето от обвинителите са на мнение, че справедливата мярка за неотклонение на Цветанов е само и единствено арест. /ПИК

author

Кажете ни какво мислите?