Нашаите публикации:

2-1

Доживяхме за трети път в най-новата ни история, Русия да ни стане враг – нещо, което не е случвало и в най-кошмарните сънища на българина. Българският военен министър обяви : „ Има основания да се мисли, че Русия ни шпионира. Край българските граници летят руски разузнавателни самолети

Само от 1 до 26 март имаме 9 случая, като при 5 от тях имаме заповед за вдигане на дежурната двойка изтребители. Това са част от нашите отговорности по задачата за охраната на въздушното пространство”. (интервю на Ангел Найденов във в. „Труд” – 31.03.2014). И не само това. Цялото интервю на министъра е напълно в духа на западната зависимост на България и е възхвала на нашета принадлежност към НАТО. Като се започне от възторга, че „по същество членството в НАТО е един реализиран стратегически проект, който определя и принадлежността, и стратегическата ориентация на страната. Трябва да кажем също, че ние сме част от най-мощния военнополитически съюз в съвременния свят”, мине се през „имаме и много повече гаранции за сигурността си” и се стигне до глупоста, че от НАТО получаваме „бойни способности”.

Интересни са вижданията на министъра в областта на въоръженията. Според него, много е опасна е „ зависимостта, която имат българските ВВС от гледна точка на техническа годности и летателна изправност и съответно ангажимента на руската страна за поддръжка, поставя въпроса не просто за ограничаване, а за пресичане на тази зависимост.Част от възможностите са придобиване на нов тип изтребители, а не модернизация, тъй като това ще увеличи зависимостта на българската страна. Министерският съвет ще избере от двете опции – модернизация или придобиване на нов тип изтребители. Надявам се това да стане до средата на тази година”.

За съжаление министърът не казва какви са „възможностите” за обновяване на самолетния парк. А те са предопределени : ще купуваме американски самолети произведени в Турция и тя ще отговаря за тяхната подръжка – така ще се „отървем” от руската зависимост. Това отърване ще се защитава от нови американски войски на българска територия и като допълнение – от либийски бандити. Жалко е, че министър Найденов не информира българското общество за целокупното американско военно присъствие в България. В това присъствие има много любопитни моменти, които отчасти отговарят на въпроса, защо руски военни и разузнавателни самолети обикалят около морската ни граница.

През май 2008 г. посолството на САЩ в България обяви, че български военни бази ще бъдат ремонтирани, за да приемат американски войски. Лагерът в Ново Село в източна България ще се ремонтира от немската компания Field Camp Services за $ 6,5 милиона, а за строителството на нова база в Ново Село Пентагонът отделя $ 60 милиона (Agence France-Presse, 14.05.2008). Това щяло да бъде малък град за 500 военнослужащи и семействата им за времето на прибиваването им в България. Очакват ни още 2500 американски войници за ротационно пребиваване във военните обекти в Безмер, Граф Игнатиево и Айтос. Планира се летището в Безмир да стане едно от 6-те стратегически военни летища извън границите на САЩ (Sofia News Agency, 24.06.2008) „.

Познайте сега какво и кого шпионира Русия : България или някой друг. И правилно шпионира и, ако се наложи, правилно ще бомбардира. Сами се докараме дотук.

Жалко е, че всичко това става при правителство с мандата на БСП, когато председателят на партията се кълне в любов към Русия.

Познавам г-н Найденов лично и то –отдавна. Изглеждаше ми „съвестно” момче. Но си спомних думите на Марат от преди 200 години : „Якобинец станал министър, не е вече якобинец”. Под сурдинка в народа се говори, че нашият военен министър още от началото на 90-те години на 20-я век е „топлата връзка на БСП със САЩ”. Дали е така или не,  не зная, но че г-н Найденов е явен русофоб е вън от съмнение. И откъде БСП намира такива личности, с каквито напълни Министерския съвет и евролистите си ?!

Дори цар Борис ІІ успя да убеди Хитлер, че България не трябва да се конфронтира с Русия, а днешните социалисти не успяха да убедят в тази проста истина бюрократите от Брюксел и НАТО. Излиза, че западните  „демократи” са по-опасни за България от фюрера. Каква ирония на историята !

Уйнстън Чърчил беше казал, че хоризонта на политика се простира до следващите избори, а хоризонта на държавника – до следващите поколения. Има ли България държавници ?!

Съвсем неизненадващо, към евроатлантическият устрем на Найденов се прибавиха циркаджийските изказвания на президента Плевнелиев. „Имаме ситуация, в която, ако в предишни години е имало по две-три извънредни излитания на български самолети, сега те са не по две-три на година, а две-три на седмица.Не става въпрос само за транспортни самолети на Русия, но и за разузнавателни руски полети …

Какви са изводите, които трябва да си направим – да се замислим дали не можем заедно с нашите румънски колеги и с колегите от Турция да обединим усилия, за да можем да бъдем по-ефективни, защото в момента излитат два самолета в Румъния, два в България и два в Турция за един руски самолет.Въпросът – е кой има интерес да навлиза във въздушното пространство, защо го правим това през 2014 г., когато всички вярвахме, че отдавна живеем в мир и разбирателство в нашия регион. Кой има интерес от това българските самолети постоянно да излитат извънредно, може би, за да не могат да бъдат повече технически годни, може би, за да се случат по-скоро ремонтите, които всички очакват, че ще се случат, може би, за да изтощим Българската армия и нейните усилия да бъде технически пригодна и годна“.

Просто потресаващо ! Президентът намеква, че руснаците съзнателно изразходват техническия ресурс на българските самолети, за да не могат останалите „живи” 4 истребители МИГ-29 да защитят героично страната ни, когато това скоро се наложи. Виж го ти нашият Върховен главнокомандващ, той разбирал и от „технически ресурс”. Голям смях.

Когато един народ отхвърля „зависимостта” си от своя Освободител, за да се хвърли в „обятията” на своя бивш поробител, се поставя въпроса за състоятелността ни като народ и държава. Притеснявам се да кажа, че сме загубили всякаква състоятелност : като етнос, като исторически обект с цивилизационна идентичност, като геополитически субект и изобщо – като национално битие. Нашето бъдеще изглежда мрачно. Българският етнос постепенно изчезва в мъглата на бъдещето, претопява се в котела на глобализма, превръща се в стадо от „глобални идиоти”. За нас никой няма да жали ! „Така се пада на народ, вдигнал ръка срещу своя Освободител” (У.Чърчил).

Да припомним на българските политици някои неща, които те не са чели и не са чували.

„Аз знам стотици начини да искарам руската мечка от бърлогата й, но не знам нито един начнн да я върна обратно. Никога не дразнете руската мечка” – Ото фон Бисмарк.

„Най-голямата грешка е да пренебрегвате руснаците и да смятате че са слаби. Руснаците никога не са толкова слаби, колкото изглеждат. Да не дава Господ да изгоните руснаци или да им откраднете нещо. Руснаците винаги се връщат и тогава те не пресмятат дали използваната от тях сила е пропорционална. Те просто унищожават всичко по своя път.

Не обиждайте руснаците. В противен случай, когато те се върнат на земята, където са прогребани тяхните деди и прадеди, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите” (Герман Садулаев – „Скокът на вълка. Очерки по политическата история на Чечня”).

Преди 200 години, на 31 март 2014 г. руският император Александър І влиза в Париж начело на победоносната руска армия. Какво остава за България и за нейната столица София ?

На българските русофоби ще кажем :  Не се тревожете, че руснаците пак ще дойдат в Българи – те ще бъдат с най-демократични  и цивилизациони намерения : да денонсират Освобождението ни и да ни върнат там, където ни е най-добре – при турското „търговско присъствие”, при новосманска Турция, при близките ни и „родни” мохамедани, при Ердоган.

Автор: Евг. Гиндев

author

Кажете ни какво мислите?