Нашаите публикации:

Докато  кмета на Банско, Георги Икономов,   си поръчва  нискокачествени хвалебствени публикации по  провинциалните медии / всяка от които е платена с  нашите пари/ за  завършени или стартирани проекти, които всъщност не са негови, в общественото пространство изведнъж се проясни как всъщност е станал кмет. Не че не знаем…

И докато следим развитието със скандалното тефтерче за политически поръчки, апелираме към градоначалника, докато размахва кирка да осъзнае, че рязането на ленти не е производна функция от маниера на Бойко Борисов, а е сигнал най-малкото за наличието на развита управленска концепция от предишни управляващи, която той би трябвало да продължи в името на Банско, а не като база за запълване на PR-ски празнини.

Две имена на кметове от Пиринско лъснаха в скандалното тефтерче на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това са Румен Арнаудов, кмет от ГЕРБ на сатовчанското село Плетена, и на Апостол Апостолов, кметът на Симитли, който в последните дни се появява често на екран покрай инцидента в мини Ораново.

„Румен Арнаудов да се оправи”, това пише срещу името на кмета на Плетена, разшифровката може да бъде интерпретирана по различен начин. Текстът за кмета на Симитли е следният: „Апост. Апостолов – важно е, ако дойде”.

Има и втори текст: „Ап. Ап. не е човек на ИФ”.

Да, разбрах за тефтерчето, най-вероятно става въпрос за мен. Колкото до „Ап. Ап. не е човек на ИФ”, ако ИФ е Искра Фидосова, мога да кажа само – оставаше да съм неин човек след всички репресии, на които ГЕРБ, Цветанов и Борисов ме подложиха като кмет на Симитли последните четири години, казва пред Struma.bg Апостолов.

Според него е имало политическа поръчка да бъде вкаран в затвора, заради това, че управляващата тогава партия не е спечелила нито едни избори в неговата община.

Обвиниха ме в какви ли не престъпления, извадиха ми „нарушения” от 2004 година, а към тях приложиха СРС-та от 2011 година, в които се оказа, че са подслушвали незаконно дори разговорите ми с адвокатите, което е недопустимо. Отделно НАП започна проверка на мен като физическо лице и на всичките ми роднини. Чак когато ГЕРБ падна от власт, полицаи и прокурори се осмелиха да ми се обадят и да ми се извинят, че са действали под голям натиск срещу мен, каза още Апостолов.

Якорудчанката Сабрие Сапунджиева, която е член на Комисията за конфликт на интереси от квотата на ДПС, обясни, че нейният кабинет на 10 юли също е бил обискиран за наличие на документи и на такова тефтерче, но тя никога не е имала.

За колегата си Златанов уточни, че по време на заседания никога не го е виждала със скандалното тефтерче. Призна обаче, че й направило впечатление, че някои преписки се бавели повече от други.

 

Още за тайните на властта на ГЕРБ:

http://www.dnes.bg/bulgaria/2013/07/17/tainite-na-vlastta-v-edno-tefterche-na-zlatanov.193916

author

Кажете ни какво мислите?