Нашаите публикации:

938-599-3_wide

ПЛЕВНЕЛИЕВ ДОКАЗА, ЧЕ Е ПОПУЛИСТ И В НОВОГОДИШНАТА СИ РЕЧ

Нескопосано краде идеите на “България без цензура”. Новогодишната реч на президента Плевнелиев беше напълно безсмислена и  излишна – поредната загуба на време и нерви за българския зрител.  Президентът ни призова да се обединим, но не с реални примери и общи  идеи, а с празни фрази и клишета – за обединение и консенсус. Плевнелиев  громи популистите в политиката, но самият той е пример за популист,  защото говори за обединение, а с поведението си през цялата година направи тъкмо обратното и раздели българската нация.

Ето още един сериозен пример за популизма на Плевнелиев – в последните секунди на 2013 г. той се сети, че големият проблем пред българския народ е липсата на работа и нормални доходи. Какво направи Плевнелиев за това, след като беше част от правителството на Борисов, а след това и сам създаде свое правителство? Отговорът е – нищо. Тези две правителства за 4 години не вдигнаха нито с лев доходите на българските граждани, в това число – на пенсионерите и майките.

През февруари миналата година Росен Плевнелиев реагира неадекватно и не разчете посланията на протестиращия българин. Вместо да помогне за свалянето на цената на тока, президентът тръгна да брани т.нар. “зелени” олигарси в енергетиката.

Г-н Плевнелиев си позволи да открадне директно основното послание от кампанията на “България без цензура” – за управление с грижа за хората. Г-н президент, кого визирате като популист и месия в политиката? Ако това е нашата нова политическа формация – защо тогава крадете нейните политически послания?

Българският президент е пример за популизъм в политиката, защото едно прави, а обратното – говори. Зад гърба на нацията Плевнелиев крои задкулисни политически маньоври и проекти, а когато изпълзи на светло, говори за прозрачност и ясни правила в политиката.

Новогодишната реч беше пример за невъзможността на Плевнелиев да действа в полза на българския народ, а не на корпоративните си интереси.

Николай Бареков

www.afera.bg

author

Кажете ни какво мислите?