Нашаите публикации:

Лютви Местан го призова да излезе от своя личен свят и да се пренесе в реалността.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че искането за касиране на изборите, което ГЕРБ ще подаде, е признание, че те са загубили. Според него няма никакви основания за касиране.

“Не обявихме този брифинг предварително, защото е време да не се обръща толкова внимание на това, което казва г-н Бойко Борисов, но на тяхната пресконференция, понеже чухме меко казано странни неща, ще ви представя кратък коментар на ДПС”, така започна Местан извънредната си пресконференция след изявлението на бившия премиер.

Той заяви, че ще иска касиране на вота заради груби нарушения в деня за размисъл. В същото време ще предложи кабинет на малцинството, макар да знае, че другите партии няма да го подкрепят.  “Прави впечатление, че Борисов се държи като човек, който знае, че е загубил изборите, но му е трудно да го проумее, защото изпитва не просто страх, а панически ужас”, каза още лидерът на ДПС.

Според него избори до дупка устройват егото на Борисов, но ще са пагубни за страната. Това може да бъде идея само на човек, който разсъждава на принципа – след мен и потоп, коментира Местан. По думите му количествените параметри в резултата на изборите не са самодостатъчни за легитимността на една партия като управляваща.  “През 2009 г. (пак ще прибегна до спортната терминология на Борисов), той ни би. БСП и ДПС взеха заедно – плюс 30 мандата. Изборите през 2013 година изправят и вас, и нас пред различна картина. Тези, които бихте, имат 120 мандата, за разлика от само 97 на ГЕРБ”, обърна се Местан към лидера на ГЕРБ.

Според Местан е добре Борисов да направи поне някакви усилия да излезе от своя собствен свят и да се пренесе в реалността, защото е важно дали един политически субект може да управлява.    “Борисов каза, че за първи път една партия печели два пъти последователно. Резултатът му изглежда само резултат на победите, а всъщност представя една тежка загуба – ГЕРБ има по-малко мандати от тези на предишните избори”, добави лидерът на ДПС.

Междувременно от ЦИК обявиха по повод искането за касиране на изборите, че няма данни за агитация в деня на вота, с която да е нарушен Изборният кодекс.

http://www.mignews.info/ot-uzhas-borisov-ne-proumyava-che-zagubi-izborite/

author

Кажете ни какво мислите?