Нашаите публикации:

1 2 3 4 5

Синовете близнаци на общинската съветничка от ВМРО в Банско Елена Янчовичина са арестувани в понеделник вечерта. 26-годишният Ивайло Янчовичин е с травма на крака, причинена му по време на задържането от полицейските служители. Братята с още един приятел са задържани по обвинение във вандалски прояви, свързани с изпочупване на улични лампи и нарушаване на обществения ред. Пред репортер на „Струма“ часове след като излезе от ареста Ивайло разказа:

Бяхме в нашето заведение „Метоха“ с брат ми и приятеля ни Георги и се забавлявахме докъм 20-21 ч., след което звъннахме на един приятел, за да се видим с него. Отидохме пред тях, те имат хранителен магазин до хотел „Бъндерица“, и пихме по бира. Полицейска патрулка мина веднъж без да спира и на второто си минаване ни поискаха личните карти. Ние не носехме, но ни взеха данните и всичко беше точно. Те останаха при нас около половин час.

В следващия момент ни казаха да ги придружим до Районното и ние го направихме. Това е, нито сме чупили улични лампи, нищо. В ареста ни караха да пишем обяснения какво сме правили целия ден. Накараха ни да застанем с лице към входа на Районното и някаква патрулка стоеше отсреща. Явно имаше някой в нея, който ни е посочил, че сме изпотрошили тия лампи. Вкараха ме в една стая и полицаят Тодор Врачков започна да ми говори на висок тон, аз му отвърнах по същия начин и на него не му  издържаха нервите и скочи да ме бие. Двамата му колеги в стаята стояха и гледаха как ме бие и не реагираха.

Брат ми Иван и приятелят ми Георги виждаха какво се случва и не можеха да направят нищо, защото не ги пуснаха в стаята. След като Врачков се поуспокои, започнахме да говорим и му казах, че им свършва властта. След силен удар аз паднах на земята и той така ме е ритнал по крака, че капачката ми се обърна. Обадих се на 112 и им казах, че ми е нанесен побой от полицай в РУП – Банско и съм в тежко състояние. Отсреща ми казаха, че няма да ги пуснат на портала. Линейката дойде след половин час. Брат ми се обадил на майка, която дойде заедно с приятелката ми и приятелката на Георги. Иван и Георги ги задържаха за 24 часа и ги пуснаха вчера в 15 ч.

Мен в 2 ч. посред нощ ме върнаха от болницата в полицията и на паркинга в тъмницата ме караха да подписвам някакви документи. Аз нищо не подписах, защото не виждах какво пише. Вчера сутринта си извадих медицинско, пуснали сме жалба до прокуратурата и Инспектората на МВР срещу полицая Тодор Врачков. След празниците ще пуснем жалба и до Военна прокуратура, разказа синът на съветничката Е. Янчовичина.

От пресцентъра на ОД на МВР вчера бе пуснато съобщение за случая, в което се казва, че двамата близнаци в съучастие с техния приятел Георги са изпотрошили 9 улични лампи и са нарушавали обществения ред след употреба на алкохол. Сигнал за разрушаване на общинската собственост е бил подаден в полицията към 22,00 часа. Униформените са установили като нарушители тримата младежи и са ги задържали със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК – за унищожаване на чужда собственост, по който законът предвижда до 5 години затвор.

author

Кажете ни какво мислите?