Нашаите публикации:

CECO-KRIMI-REG

Осъденият на втора инстанция Цвинокио се е изказал пред БНР. Интересно е защо никой не се сеща… защо никой НЕ СМЕЕ да попита този цветан на мисълта след като вярва, че „невинен човек не може да бъде осъден“, защо все още не е поднесъл искрените си извинения към десетките невинни хора, обявени от него за престъпници?
Защо безусловно не се е разкаял за безобразното и безотговорното си поведение като министър на вътрешните работи?

Защо не е отишъл лично при всички, които е обвинил публично за крадци, убийци и… детеубийци (да, имаше и такъв случай, в който обяви лекари за детеубийци, при това го стори от трибуната на Народното събрание, нарушавайки ред закони!) и не е паднал на колене пред тях с молба да му простят невежеството?
Да подчертая, че е очевидно, че човекът не разбира своите постъпки и най-добрата защита на трета инстанция би била да се иска обявяването му за невменяем.
Ето и доказателство за това, че не разбира действията си:
„Искам специално да благодаря на
бившите министри Йордан Соколов,
така също и на Румен Петков, които
изразиха мнението си, че те са го
правили многократно, защото това
е разписано в закона.“
Явно не осъзнава, че престъпното поведение на други хора не оправдава собственото му престъпно поведение.
Явно не осъзнава, че „това не е разписано в закона“.
Изобщо няма да се спирам на въпроса защо двамата бивши министри защитават Цветанов – вие сами се замислете и си отговорете.
Но по повод конкретното му изказване:
„Невинен човек не може да бъде осъден в демократична и правова държава.“
Прав е. Лошото е, че в България и виновен човек не може да бъде осъден – и има достатъчно ходещи свободни доказателства за това.
Друг е въпросът дали България е достатъчно демократична и правова държава.
Но всички ние – гражданите на Републиката – ще го разберем тогава, когато се произнесе последната инстанция по делото, по което самият Цецерон получи четиригодишна присъда. Някой може да каже, че не е трябвало да го съдят за това, а за друго, но ще им напомня, че големият мафиот Ал Капоне бе вкаран в затвора не за убийствата, а за неплатените данъци. С други думи – за държавността и вярата на хората в правосъдната система е по-добре Цветанов да бъде окончателно осъден за недопускане на подслушването на обвинен за престъпна дейност полицай, отколкото оправдан за четенето на СРС-та от трибуната на Парламента.

ВЕНИ МАРКОВСКИВени Марковски

 

 

 

www.afera.bg

author

Кажете ни какво мислите?