Нашаите публикации:

Разпадът на ГЕРБ започна още преди няколко месеца, заяви в интервю за „Труд” Димитър Аврамов. 36-годишният бизнесмен бе депутат от управляващата партия в 41-вото Народно събрание.

Причините за срива той обяснява с факта, че след парламентарните избори през май фигури, обявени за “емблематични”, не били отстранени от ръководни позиции в ГЕРБ.

„В партията липсваше нормален диалог. Всичко беше на базата на заповеди и стриктното им изпълнение”, казва още Аврамов. В парламентарната група заповедите издавала Искра Фидосова: „Тя говореше все от името на лидерите – г-н Цветанов и г-н Борисов”.

Атаките срещу него започнали, след като оттеглил доверието си от Фидосова и преустановил контактите с нея. „Аз лично съм засичал случаи, в които Фидосова откровено е лъгала, че Борисов иска определени неща. Така че е възможно той да не е знаел”, казва още Аврамов.

По думите му „Фидосова и Цветанов бяха двете страни на злото”.

„Тефтерчето на Златанов не е единствено, такива има и в други репресивни органи – прокуратура, ГДБОП. И други служби изпълняваха мръсни поръчки за разправа с противници на партията и извън нея”, твърди бившият депутат от ГЕРБ.

Цялото интервю с Димитър Аврамов четете утре в „Труд”.

www.trud.bg

author

Кажете ни какво мислите?