Нашаите публикации:

Стремителната кариера на диктатора Икономов  започна под заспалият поглед на Кмета Краваров и непретенциозния му екип. Липсата на подходяща квалификация и визия за поста Председател на Общински съвет амбициозният ДДС-ар компенсираше с неуморно търчане по цялата Община симулирайки активност и овладяване на събитията, а в действителност улавяне на всяка комисионна и заставане пред всяка камера и микрофон. Това беше подето с ентусиазъм от медиите, за които преекспонирането на “героя” стана приоритетна цел. Той явно се опияняваше от славата си, грубо пренебрегвайки и засенчвайки човека спасил го от ефективна присъда. Самонахъсването, че е предопределен от съдбата да стане господар като тези, на които е бил гавазин му, изгради самочувствие на богоравен. По- късно, когато вече си сложи короната, спря да търчи по събития, а си направи с щаб, който да му създава и сервира събития, на които пак, вече като величество, да се пъчи пред вестници и микрофони. Това симулиране на управление много скоро беше разконспирирано от хората с мозък и критиките и подигравките не само че не закъсняха, но вече еволюираха в откровена нетърпимост и омраза. Очевидната липса на идеи за перспектива, опит и възможности за реализацията им показаха, че този “цар” не само е гол, но е отчайващо слаб управленец и тъп послушник на чужди господари, а на всичко отгоре и тип със сериозно криминално минало. Липсата на мъжество /за каквото претендира/ се виждаот това как бяга и не застава с лице пред опозицията, а на конкретни критики не дава отговор и се измята с контранападки от елементарен вид. Така митът за силният спасител безславно се изпари.

 

Относно протеста организиран на 24.02.2013г.

Това не беше протест срещу една партия и срещу това правителство! Това е протест срещу цялата порочна система, срещу всички партии, изложили се през т. нар. преход. Това е протест срещу партийните лидери и всички знайни и незнайни продажници от техния, че и по-нисък калибър! Всички се оказаха некомпетентни и корумпирани в една или друга степен!

Скъпи съграждани,

 

Опитите протеста да се преекспонира като политически са жалки и смешни. Придворните палета на великият „цар”на Общината тичаха и очакваха да охулим ”божеството”. Протеста премина кротко и на високо ниво за разлика от техните комедийни сериали в стил „Комиците”.Наричат ни комунисти, седесари, войводи и престъпници, но уважаеми съграждани Ние от „Единно Бнаско”благодарим искрено на хората,който уважиха мероприятието въпреки погнусните заплахи за уволнение и саморазправа. Бяха поканени всички сдружения като „ДНЕС”,”СИЛА”,”ГОРД”.Разбира се повечето сдружения си имаха мероприятия свързани с протестите в големите градове и ни отказаха като пожелаха успех. Единствено сдружение „ГОРД” се отзова на поканата, за което сме им искрено благодарни. Долните инсинуации, че протеста е преминал в представа на една политическа партия са в стил „теглене на ДДС и ягодов шейк”,на който хората гледат с насмешка.

 

Ние от сдружение”Единно Банско”заявяваме.че няма да участваме в пропагандната война на почти детронирания ПАРАШУТИСТ Икономов и свитата му. Няма да обещаваме невъзможни неща, но нашите цели са кратки и ясни:

 

-Обединение на разединените банскалии

-Защита интереса на хората от несправедливата и нагла хунта на бившият ням депутат и неуспешен кмет

 

-Граждански контрол във всички обществени поръчки, които в последно време се раздават под масата.

 

-Търсене на наказателна отговорност и пълна ревизия на управлението от 2000 г. насам

 

-Борба срещу „Синя зона” Банско , което включва пълна отмяна или редуциране на сегашния й вид

 

Нашата борба ще бъде за развитието на Банско като „Зимна столица на Балканите”,

Защита на бизнеса на обикновеният банскалия с малки хотели и стаи под наем, защита на банските ски училища и пълно противопоставяне на тяхното събаряне.

 

Уважаеми съграждани,

 

Изграждането на втора кабинкова въжена линия е неизбежно за развитието на града ни. Това е факт. Ние ще трябва да платим цена за унищожаването на природата ни, поради което трябва много смело да заявим в името на какво ще я пожертваме!.

Трябва да заявим силна гражданска позиция  относно какъв е нашия интерес за разширението на ски зоната . Как икономически ще бъде допуснат да печели обикновеният предприемач от това разширение. Решения има, но трябва да бъдат заявени и обсъдени. Форумните революционери са много, но дела няма. Пуснали сме се по течението, успивани от изкуствено организирани протести.

 

Уважаеми дами и господа, Не може което и да е общество, не само нашето, дълго да се крепи на базата на лъжата, демагогията, грабежа и най-вече на страха. Народът ни живее в безправие, мизерия и реален глад. Изложен е на геноцид, буквално измира. Би трябвало да се запитаме в името на какви национални идеали подложихме на това изпитание собствения си народ. Причината е една единствена – шепа алчни и корумпирани олигарси обсебиха властта на българина и го направиха най-беден и най-безправен. С цената на всичко те се стремят вече 23 години да запазят статуквото.

 

 Дами и господа, не може и не бива повече да си заравяме главите в пясъка. Трябва не само да се каже на глас, а просто да се извика, че една от най-важните институции в държавата ни, каквато е прокуратурата, за която българският народ отделя от оскъдицата си четири пъти по-голяма заплата от тази на българския учител, не работи в полза на собствения си народ, а обслужва изцяло интересите на партийно политическата олигархия-мафия.

 

Никой от нас протестиращите не е осъждан за източване на държавната хазна !

 

Никой срещу  нас от протестиращите не се води разследване за лихварство и измами в особено големи размери!

 

Битката няма да е лека!

 

И накрая един безплатен съвет към протежето на Цветанов – пазете си дископатията за ареста ще ви трябва!

author

Кажете ни какво мислите?