Нашаите публикации:

Три дни след избухването на масово недоволство срещу скандалното назначение на медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски за шеф на ДАНС, в понеделник до някои медии бе изпратено поредно анонимно писмо, очертаващо заплетена конспиративна схема.

Според нея известният кадър на бившата Държавна сигурност ген. Любен Гоцев, член на известния кръг “Монтерей” и смятан за един от “кукловодите” на прехода, посредничил между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия председател на ДПС Ахмед Доган на 8 юни т.г. в Неапол.

Там тримата договорили издигането на Пеевски за шеф на ДАНС, като планът бил това да предизвика масови протести, в които да се включат криминални елементи, лоялни към бившите управляващи. Идеята била да се стигне до безредици, които да свалят кабинета “Орешарски” и по този начин да се възпрепятства разкриването на всички далавери на ГЕРБ.

Това твърдят авторите на доста неграмотно написаното писмо, подписано с имената “Бойко, Цветанов, Доган”. Авторите му се представят за служителите на МВР, изкарали на бял свят скандалните СРС-та от разговора между Мирослав Найденов, Николай Кокинов и Борисов в дома му в Банкя.

Уточняват също, че не са “достойните прокурори Калин Георгиев, Станимир Флоров и Валери Йорданов”. В средата на май до медиите бе изпратено друго анонимно писмо, подписано от “група достойни прокурори”, в което бе застъпена тезата на ГЕРБ, че акцията с надпечатаните в Костинброд бюлетини два дни преди изборите на 12 май, всъщност е поръчана на главния прокурор Сотир Цацаров от Пеевски.

Обрисуваният в поредната анонимка сценарий, че протестите срещу Пеевски обслужват ГЕРБ са в съзвучие с първоначалните реакции на БСП и ДПС, че антиправителствените демонстрации се организират от “полукриминални лица”, близки до ГЕРБ.

Всъщност БСП, ДПС и “Атака”, които оправдават своя трудно обясним съюз само и единствено с размахването на плашилото “ГЕРБ”, сами се простреляха с избора на Пеевски, очевидно недооценявайки колко силна съпротива ще предизвикат и вътре в страната, и сред западните партньори. Тъй като няма каквото и да е разумно и логично обяснение за този ход, всякакви конспиративни сценарии могат да изглеждат правдоподобни.

Mediapool публикува пълния текст на писмото, без никаква редакторска намеса:

“До всички български медии и граждани писмото, което понастоящем четете е написано от хората които изнесоха в публичното пространство записът ( СРС) от срещата на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов ( в Банкя от началото на април тази година ). И не само това ( СРС) защото аз и още няколко мои колеги останали в службите които Цветан Цветанов смята за негови верни хора всъщност сме тези които пуснаха СРС- та с Борисов и Танов и онези които изнесохме информацията за незаконното подслушване посредством автомобилите модел Крайслер- които обикаляха из цяла София и събираха информация за политическите противници на Цветанов. Истината е, че в специлизираният отдел за подслушвания доскоро СДОТО , а по настоящем ДАТО има и други политически интереси освен тези на Ц.Ц. , но той си мисли ,че всички който са декларирали пред него, че работят за него , наистина го правят, защото той ги държи с компромати , но това не е така . Задкулисието в българският политически живот е много по- голямо отколкото може да си представите именно заради това преди повече два месеца излезе онзи запис , защото просто хората които създадоха политическият франкенщайн на предишното управление станаха те самите жертва на него. Бруталната деиствителност , обаче е, че е настоящето правителство е заложник на тайна сделка между висше стоящото ръководство на ДПС ( Ахмед Доган ) и Бойко Борисов , чиято пресечна точка се казва КТБ представлявана от Цветан Василев и неговият икономически двойник Делян Пеевски.

Както е известно откакто започна работа новото правителство основната му работа беше акцетенрина върху ревизията на управлението на ГЕРБ , това нещо ужаси Борисов и Цветанов, защото истината за състоянието на държавният апарат в периода 2009- 2013г. е неописуема и е много по- страшна от колкото можете да си представите . Разкритията за пилеенето на държавни пари с авиоотряд 28 и ползването му като такси бледнеят пред останалите икономически и криминални злоупотреби на Борисов, Цветанов, Румен Николов – Пашата и останалите сподвижници на бившият премиер. Истината е че в България властта и мафията са сляти в едно цяло и доказателствата за това са че безброй. Неслучайно има толкова голяма контрабанда, защото основните контрабандни канали които минават през наша територия са вербувани от горе посочените и техните ( все още действащи ) назначения в службите с цел прибиране на огромни суми от страна на хора свързани с ГЕРБ от всеки един от действащите канали.

Или по- просто казано Висшият ешелон в политическата система на ГЕРБ работеше ( и продължава да работи ) съвместно с висшият ешелон на криминалния елит като просто се пренасочват и отстраняват икономически , а когато се налага и физически всички които не искат да бъдат подчинени на управляващата доскоро партия ГЕРБ . Това нещо може да се илюстрира много добре с нарко пазара в последните няколко години, където хора които не са в добри взаимоотношения с Борисов почти не останаха , по същият начин стоят нещата с проституцията , краденето на коли, групировките на взломаджиите и всеки друг тип незаконна дейност . Но защо КТБ е пресечната точка между Борисов и Доган отговорът е много прост парите от контрабандата влизат в КТБ банката на Цветан Василев , с част от от тях се финансират медиите на Делян Пеевски – ( Бареков и др.) , а пък някои от конрабандните канали са пряко свързани с Ахмед Доган .

Казано направо медийният цирк който разигра Борисов с това , че каза на 21.02.2013г. че Доган е поръчал атентат срещу него беше добре замислен ход който целеше да накара хората да мислят, че те са врагове . Да ама не , защото ако бяха наистина такива веднага след като взе властта Борисов щеше да спре захранването със свежи капиталеи на обръчите от фирми на Доган от контрабанда. Освен това за целият предишен мандат нямаше арестуван нито един човек участвал във властта свързан с ДПС по какъвто и да е начин , замислете се само имаше от всички други партии – случайно нали от ДПС нямаше? Зрелищните акции на МВР показвани по телевизията бяха режисирани от Цветанов и целяха да отклоняват общественото мнение в посока различна от деиствителността, като хората които бяха снимани и унижавани бяха или политически опоненти на ГЕРБ или криминални структури които не желаят да работят заедно с управляващите т.е. да делят парите от престъпленията си с тях . Случаят с “Мишо Бирата” е показателен, но само малка част от схемите на Борисов за покровителство на ” правилни” бизнесмени именно , за да не се изнесът в публичното пространство подобни на този и много по- скандални факти Бойко Борисов в настоящето действа директно в комбина с Ахмед Доган . За какво става дума на 08. 06.2013г. в Италия , в град Неапол в един известен хотел се е състояла тайна среща между най-верният съветник на Борисов ( не Ц. Ц. ) , а бившият шеф на 6-то главно управление на ДС Д.И.( гестапото),ген. Любен Гоцев и самият Доган , срещата е била там, за да не се привлича общественото внимание.

Основната тема на разговорът е била уреждането на политическото и физизическо съхраняване на Борисов в българският обществен живот . Или по -ясно казано Бойко Борисов бидейки застрашен от заканите за ревизия на неговото правителство си е дал сметката , че без той да участва по някакъв начин в управлението реитинът му прогресивно ще пада , защото непрекъснато ще излизат нови и нови факти за дейността му като министър – председател. Точно заради това тези три знакови фигури са избистрили поредният таен сценарии на който ние сме свидетели от 14. 06.2013г. Споразумението до, което са стигнали е Делян Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС , за да има голям обществен натиск върху БСП поради публичният му образ , това от своя страна да доведе до политическа дестабилизация и отклоняване на общественото мнение от злоупотребите на бившият министър – председател и паралелно разцепление в БСП. Настоящата ситуация е плод именно на тази сложна схема , или Пеевски да бъде шеф на ДАНС и правителството да бъде сериозно разклатено от общественото недоволство или кабинета Орешарски да падне и да се стигне до предсрочни избори ( целта на Борисов ) и съответно всички негови злоупотреби да бъдат забравени и той да се върне на власт . И в двата случая той е най- печеливш, защото каквото и да се случи Б. Б. Няма да бъде реално разследван. Това, което всъщност направи Ахмед Доган с натиска върху Орешарски да назначи Пеевски е, че по този начин се отблагодари на Б.Б. за това че през целият период на своето правителство той не въз спря по-никакъв начин схемите на сокола.

За съжаление на едни или за радост на други няма аудио запис или друг тип СРС от въпросното събиране в Неапол, просто защото след промените в ДАТО с чисто техническото подслушване не се занимаваме вече ние , а други наши колеги . Заради това много хора ще погледнат скептично към това писмо и много ще го нарекат с термини като компромат или пасквил, но за автентичността на фактите може да съдите сами , тъй като някои от нещата вече се случиха , а другите тепърва ще се случват. Доган и другите замесени в тази среща ще отричат по- всякакъв начин за това , че тя се е състояла , ще представят документи от граничните власти , ще намерят фалшиви свидетели ,че горе посочените са били в България на 08.06. 2013г. , но истината е тази и всички българи трябва да я знаят . Информацията за тази среща беше съобщена на част от нас преди няколко дни , като бяхме привикани в едно заведение ( в района кв. Драгалевци ) след 23:00 ч. при нас дойде самият Цветанов и ни каза , че се очаква да има разместване на пластовете в управлението и да се готвим за протести . Когато попитахме , защо Ц. Ц. ни обясни за тази сложна маневра на Борисов , която самият Любен Гоцев му е казал лично. Просто Гоцев е изиграл ролята на посредник между Бойко Борисов и Ахмед Доган . Точно заради това ние знаехме преди няколко дни защо Б. Б. е толкова доволен на 13.06.2013г. един ден преди назначението на Пеевски да стане факт той каза цитирам:

Б.Б.

– БСП е изнасилвана от ДПС , т.е. той също знаеше , че е на път да се върне на власт , просто защото договорката между Димитър Иванов, генерал Гоцев и Ахмед Доган е постигната , и от тук нататък каквото и да се случи независимо дали Пеевски ще остане на поста шеф на ДАНС или не дестабилизирането на правителството ще се случи и то няма да посмее повече да се занимава с него и Цветанов. Освен това в кръчкамата където бяхме Ц.Ц. ни съобщи , че след избухването на протестите ще бъде мобилизиран” твърдият апарат” на партията т.е. криминалните структори , както силовите групировки , така и дребните престъпници , който цитирам:

Ц.Ц.

– Ще подпомогнат анонимно народните вълнения като предизвикват безредици и ще насочат тълпата в исканията им от оставка на Пеевски до оставка на цялото правителство.

Или казано направо Ц.Ц.ни обясни как кримининогенните елементи ще бъдат внедрени сред протестиращатите и ще предизвикват безредици чрез които ще се получи хаос и в цялата суматоха ще се стигне до извънредно положение в държавата. Задачата, която ни постави той беше да покриваме криминално проявените и да се ослушваме в отделът какво се говори и, ако научим нещо което , ще се предприеме срещу някой от обкръжението му веднага да му докладваме . Той също така ни даде инструкции да очакваме завишаване на битовата престъпност , както и увеличаване на тежките противообществени престъпения като отвличания , подпалване на автомобили, показни убийства , побой над знакови обществени фигури ( журналисти , политолози , анализатори , бизнесмени и др.) Въобще почти цялата гама от престъпления в наказателният кодекс, като Цветанов неколкократно натърти , че ние нямаме друг избор освен да отклоняваме вниманието на нашите колеги т.е . както се изрази Ц.Ц.

Да им сложим тапа ( чадър ) , защото цитирам :

Ц.Ц.

– Ако ме издъните с вас е свършено не само професионално .

Ние обаче имаме алтернатива и тя е да спрем този отвратилен , гнусен и долнопробен сценарии които е вече в ход , защото Борисов и Цветанов рано или късно ще изчезнат от политическата сцена , а ние няма да бъдем съучастници в техният опит за силов държавен преврат. Най –парадоксалното обаче е поведението на партията мандато-носител БСП , която като че ли не може да разбере какво се случва точно и , която вероятно ще изгуби властта не заради своето управление , а заради бездеиствието си в него .

Цветанов знае всички тези неща и доволно потрива ръце той просто чака ситуацията да се развие в негова полза и той пак да се върне като вътрешен министър ( в сянка ) в евентуалното следващо правителство на ГЕРБ , но това няма да стане заради всички онези горе посочени факти. В момента срещу него е повдигнато обвинение затова, че е допуснал подслушване поради бездействие и неконтролиране на специалните разузнавателни средства , но истината е , че подслушването се правеше по заповед на Цветанов.

Сега когато четете всички тези неща ще си кажете , че ние манипулираме общественото мнение , че изпълняваме някаква поръчка , но всъщност истината е , че ние просто не искаме повече да бъдем използвани от лицето Цветанов , който ни рекетира и понастоящем да го захранваме с информация в името на това нещата така да да се извъртят така, че Ц.Ц. пак да се измъкне от правосъдието , не ние няма да сме му съучастници и именно за това написахме това писмо , за да знае българското общество , че Цветан Цветанов и Бойко Борисов са готови на абсолютно всичко в името на това да не бъде упражнено правосъдие спрямо тях . Това няма да стане , защото хората накрая ще излязат и ще изметът не само настоящето правителство както искат те , а цялата политическа мафия включително и тях.

Ние не сме достойните прокурори : Калин Георгиев , Станимир Флоров и Валери Йорданов , ние сме обикновени хора като всички вас.

http://www.mediapool.bg

author

Кажете ни какво мислите?