Нашаите публикации:

660_b3604f04cfb07e5d2b93e67885587a3b

Защо не харесвам ГЕРБ? Ще се опитам да го обясня изчерпателно, като изтъкна поне девет причини, поради които не искам да се връщат на власт. Ето ги:

Защото е създадена от лош, от най-лошия политически материал – милиционерско-мутренска сплав, примесена с безпардонен провинциализъм и зле прикириван комплекс за малоценност.

Защото е лидерска партия от ленинско-сталински тип, с привидно шеговити елементи на късния живковски период.

Защото лидерът и стигна до прозрението, че щом той е прост, значи и ние сме прости, затова ще се разбираме добре.

Защото ни поднасяха най-постните пици, а в същото време ползваха правителствените самолети като таксита, без да плащат обаче от джоба си. Резиденциите преустройваха по свой вкус, докато източваха лихвите от мизерните ни спестявания.

Защото лидерът им е прочел една единствена книга – “Винету”(не се знае само коя от трите и части, ама това е друга работа). Той така и ни управлява – като индиански вожд племето си. Само дето не ни попита искаме ли да сме му племе.

Защото натика в ъгъла и доунищожи намиращите се в сериозна политическа криза десни партии. Сега търси десни партньори, за да управлява пак, ама ядец.

Защото игнорира хората на науката, на културата, на правото и то за сметка на няколко ибрикчии. А, да и прочутата монтанска юридическа школа.

Защото ни засрами от екрана на националната телевизия, като ни осени с великото си прозрение, че сутрин всички пик…м. Сякаш ние му сложихме подслушвателните устройства в тоалетната.

Защото защитава по матросовски най-дискредитирания и мразен човек – Цв. Цв., без да си дава сметка, че той го влече към политическото дъно. Там, където го чака Симеончо – другият му клиент, кумир и учител.

Александър Петев, Варна

www.pik.bg

author

Кажете ни какво мислите?