Нашаите публикации:

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД-БЛАГОЕВГРАД ОТМЕНИ НАРЕДБАТА ЗА СИНЯ ЗОНА- БАНСКО

 

 Кметът Икономов и подръжниците му не са  подложили на обществено обсъждане  проекта и мотивите  за  въвеждането на  поредния рекет и безпрецедентно са нарушили закона, прилагайки  Наредбата преди тя да е влязла в сила

 

 

Уважаеми съграждани, приятели и гости на Банско,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че след нашите сигнали

 

 Административен съд-гр. Благоевград отмени Наредбата за платено почасово паркиране на територията на Община Банско!

На първо място бихме желали да изкажем благодарност на  Районна рокуратура-Разлог за професионалния подход  към проблема и благодарности за безпристрастното решение на съдийския състав от  Административния съд.

След две години битки видяхме, че прокуратурата и съда работят надлежно и безпристрастно и са успели да се отърват от зависимостта и репресиите, извършвани от лакеите на бившите управляващи (ГЕРБ). Тези институции защитиха позицията на около 2000 души, които се подписаха и обявиха против наложената схема за почасово паркиране.

За съжаление голяма част от общинските съветници не го направиха преди две години и  тихомълком „пристанаха” на кмета Икономов за създаване на поредната  нагла схема за източване на обществен ресурс и „създаване на работни места” по герберски- в името на рекета и чрез потискане на гражданските права.

Сдружение „Единно Банско” си свърши работата на този етап и ще следи по-нататъшните действия на управляващите.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд (ВАС). Всеки в града знае, че синята зона е на загуба. Въпреки това тя все още се толерира от съветниците на Сдружение „Бъдеще за Община Банско”, които преди две години  аргументираха своята   подкрепа чрез Михаил Рахов (Бабин) с идеята да се даде шанс на синята зона, да се тества, и чак тогава да се прецени дали да продължи работа. Съветниците от ГЕРБ, както обикновено, не са изказали позиция, тъй като са съгласни с всичко, което е поискал кмета.

Със синята зона са свързани до болка известни лица от кръга на Георги Икономов , начело с назначения от него управител на   новосъздадената общинска фирма Димитър Даутов, човек с доста подозрителен интелектуален дефицит. Той безцеремонно похарчи 400 000 лв. за обособяване на този репресивен орган на територията на общината.

Ние питаме:

Кой ще поеме отговорността за похарчените напразно средства? Кой ще връща отпуснатия безлихвен заем в размер на 100 000 лв.?

Кмета и поддръжниците да отговорят на обществеността, а и  ние ще продължаваме да търсим отговорите и ще стигнем до край. Обещаваме!

Убедени сме, че във всяка една политическа партия има умни и разумни хора, които се разграничават от безобразията извършени в общината. На нас не са ни врагове партиите или членовете им. Врагове са ни икономическите кръгове, разпръснати между местните структури на политически партии. Онези, които изпозлват политиката и хората в името едно единствено нещо – личният финансов интерес !

 

Жалбата може да видите тук .

 

Решение на Административен съд Благоевград може да видите тук .

 

ЕДИННО БАНСКО

author

Кажете ни какво мислите?