Нашаите публикации:

sport1

Дребният бизнес в Банско най-после осъзна, че пада жертва на монопола на фирма “Юлен”, която владее всички лифтове и съоръжения в планината. Явно вече е придобила и собствеността върху  община Банско, управлявана от кмета Георги Икономов, с все по-оредяващия пълнеж на  сдружението „Бъдеще за община Банско”.Може би  тази бизнес формация трябва да промени името си на „Продажба на община Банско”.

С приемане на наредба ,която защитава основно интереса на  големия олигарх и местните му пажове,  грубо се  погазват  правата на хората и законите в Република България.  Кметът и  голяма част от общинските съветници  показаха под чий диктат работят и  дори не правят опит да защитят  дори тези, които ги избраха. Започна схемата за унищожаване на местния бизнес, първите жертви са  собственици и наематели на магазини, ски гардероби, места за хранене. Това е само началото. Предупреждение  към всички, които си мислят, че Банско е още техния град.   В момента се разчистват терените в близост до долна станция на лифта . Чрез нечувано  изнудване и заплахи , натиск, психически тормоз. Всичко това скрепено с промените в една наредба, които са в разрез със закона и твърде озадачаващи за ВАС.

Банскалии сме заприличали на просяци, седящи върху делва със жълтици и молещи  за милостиня.

 

В същото време наглостта няма граници. Някои са принудени, други настоятелно сме “ помолени” да подкрепяме протест за втора кабина и повече писти. Познайте от първи път при кого ще отиде резултатът?! При този , който ни смачка и задуши. Взима от всички ни , не дава никому. Каква полза от тези писти и лифтове, ако туристите не могат да си ги  позволят , а местните инициативни хора са  само аргати. Няма ли да е по-добре за нас да запазим  уникалната си планина  за  туризъм в другите сезони, ако не сме допуснати до  нея през зимата?

Ако “Юлен”,  и г-н Минев наистина се интересуват да работят с хората от Банско, ние напълно ще подкрепм техните планове за разширяване на курорта,но ще ни е трудно и дори невъзможно да подкрепим разрушаването на Национален парк Пирин и унищожаване на бизнеса ни.

Не позволявайте това да продължава!Надигнете се ! Защитете правото  си на живот и работа. Давайки публичност на проблемите, упражнявайки правото си на граждански натиск, можем да си върнем Банско. Стъпка по стъпка.

Сега имаме шанс. Утре-едва ли…

 

www.edinnobansko.com

author

Кажете ни какво мислите?