Нашаите публикации:

IMG_0792 sasho_i_damboveca

На 29-ти май в гр.Банско беше учредена структура на „Движение за справедливост – РПГ”. На срещата присъстваха Николай Цонев- бивш военен министър и председател на партия „Нова алтернатива“, Пламен Стоянов – Дамбовеца, бизнесмени от Варна и Стара Загора, членовете на Гражданско сдружение „Единно Банско“ симпатизанти на сдружението и местни бизнесмени пострадали от управлението на ГЕРБ на местно и национално ниво.

„Движение за справедливост – РПГ” е създадено за да обедини хората, имали нещастието и късмета съдбите на тях, на техните семейства, на близки и приятели да се пресекат като несъвпадащи с посоката на развитие, зададена от ГЕРБ по време на тяхното диктаторско управление.

Само управление без ценности, загърбило основните демократични норми и принципи можеше да си позволи да няма ясна политическа позиция, основана на истината, а сбор от алюзии и желания на своя партиен Вожд. В ситуация на криза и опасност се проявява способността на едно управление да служи на народа си и на изборите през май 2013г., с волята си, българските граждани сложиха край на това антидържавно управление, запалило държавата ни от четирите ѝ краища.

По бандитски умишлено и с мафиотска целенасоченост, устоите на държавност и демократичност бяха тотално разрушени през мандата на ГЕРБ. В продължение на четири години България беше управлявана еднолично, с репресии в името на икономическите интереси на крадливата върхушка на ГЕРБ, превърнала издевателствата над бизнеса в железен механизъм за доходи. Всеки, който си позволяваше да има позиция и да я отстоява пред българското общество, биваше подложен на тотална саморазправа. По време на учредяване на структурата в Банско всички медии гръмнаха с ефективната 4 годишна присъда на Цветан Цветанов. Ето какво споделиха Пламен Стоянов и Николай Цонев.

Според Пламен Стоянов – Дамбовеца СРС-тата, за които сега бившият вътрешен министър получи присъда, не са единствените : „Имам свои доказателства за неговата вина по други казуси и когато дойде времето, ще ги изкарам. Цялата схема съм я разказал по време на ареста ми. Тези, които ме подслушваха, трябваше да им се изправи косата и да докладват в прокуратурата и ДАНС, кой скри тези СРС-та? Далаверата е много голяма и имам доказателства за тези хора и за Цветанов“, заяви Пламен Стоянов.Бизнесменът призна, че се чувства удовлетворен от присъдата на Цветан Цветанов, но само отчасти.„Очаквам си присъдата срещу държавата в Страсбург и тогава ще се докажат още неща. Ще има още едно дело за 120 млн. евро иск, вече го обсъждам с адвокати. Пуснах до председателя на съда в делото, разказал съм цялата схема, тя е много дълга, записана е цялата“, коментира още Пламен Стоянов.

Eфективната присъда, която получи бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е част от разправата на Борисов с него, тъй като той е доказал, че не цапа собствените си ръце, а използва други за това – в случая съда и прокуратурата. Това заяви в „Гореща точка“ по TV7 Николай Цонев, бивш военен министър.Цонев каза още, че е очаквал присъда още по първото дело за отклоняване на средства от бюджета на МВР. Срещу Цветанов в Софийски градски съд (СГС) започва третото дело. Бившият вътрешен министър и трима бивши директори от Службата за подслушване към МВР са обвинени в неправомерно прилагане на специални разузнавателни средства (СРС). В началото на годината делото беше върнато от съда заради допуснати процесуални нарушения.В първия ден след изборите бившият вътрешен министър беше оправдан по друго дело – за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. от бюджета на МВР. На 29 май Цветанов беше осъден на четири години затвор по обвинение, че е отказал да разпише прилагането на СРС-та за бившия директор на антимафиотите във Велико Търново – Орлин Тодоров.

Ето и интервюто с Николай Цонев по ТВ 7 :

author

Кажете ни какво мислите?