Нашаите публикации:

fbr1

Ще се намери ли някой от всички олигавени от възторг „спец” ченгета и оплетени с тях политици, най-после КОНКРЕТНО ДА КАЖЕ ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ОБЯВЯВАТ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ЗА ГОЛЕМИЯ „СПЕЦ”. КОЛКО ШПИОНИ ХВАНА ЛИЦЕТО ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ИЗОБЩО КАКВИ СА ГОЛЕМИТЕ МУ КОНКРЕТНИ „ЕКСПЕРТНИ” УСПЕХИ! Как ще обяснят „корифеите” на НСС /ДС/ мисъл готвената висша позиция в МВР на Стоян Велчев, ДЯСНА РЪКА НА БОЙКО БОРИСОВ? По същия начин ли ще цвитял от кеф, както го правиха за Цветлин Йовчев – бивш съветник на Бойко Борисов?! Никой ли няма да каже ИСТИНАТА, че сливането на ДАНС и ГДБОП е поредният реванш на ДС и новото евентуално подслушване, гонения на неудобни ЩЕ СА БЕЗ НИКАКЪВ КОНТРОЛ! КОЙ НАБУТА ОРЕШАРСКИ, ЗА ДА ГО ТОРПИЛИРА?

Първо. Ще го напишем за пореден път – изборът за вътрешен министър в лицето на Цветлин Йовчев показа знаково и недвусмислено, че конците на онези, които маскират „връщането на държавността”, са дърпани от „вечните” „корифеи” на НСС /ДС/ мисъл. В дъното на енергията им стои реванша.

Второ. За всички онези, които продължават с овчо умиление да подскачат, че всяко остро влизане на новия кабинет „Орешарски”, е „прлодаване” на ГЕРБ  – когато АФЕРА громеше ГЕРБ, Борисов, Цветанов и цялата им компания, всичките тези възторжени днес, се криха под дюшеците, или лизаха задниците на Борисов и тайфата му.

Трето. Ако все още има някой сериозен анализатор и наблюдател, на когото още не му е ясно, че „новите” МВР и ДАНС НЕ СА ОТРАБОТЕНИ В ЗАДКУЛИСНА СИМБИОЗА С БОЙКО БОРИСОВ, значи е в тежък мисловен колапс.

Самият Сергей Станишев нееднократно по време на преидзобрината си кампания подчертаваше натрапчиво, че не разбирал много от „полицейските работи”. Днес вече това лъсна ОКОНЧАТЕЛНО.

По времето, в което Станишев бе министър – председател, той създаде ДАНС и по начина, по който го направи настъпи мотиката.

Вместо сега да направи и минимален опит да ревизира невчасовостта си, то за втори път нацепи пети пак върху мотиката. Този път обаче обрече и набута Пламен Орешарски точно в сфера, натрапена му от „дежурните” „вечни” „спецове” на ДС, които съветват Станишев и Местан, които подредиха МВР-ДАНС-аджийския „нов” пъзел.

Ще се намери ли някой от всички олигавени от възторг „спец” ченгета и оплетени с тях политици, най-после КОНКРЕТНО ДА КАЖЕ ПО КАКВИ КРИТЕРИИ ОБЯВЯВАТ ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ ЗА ГОЛЕМИЯ „СПЕЦ”. КОЛКО ШПИОНИ ХВАНА ЛИЦЕТО ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ И ИЗОБЩО КАКВИ СА ГОЛЕМИТЕ МУ КОНКРЕТНИ „ЕКСПЕРТНИ” УСПЕХИ!

Кой и как ще обясни, че „връщането на държавността” чрез МВР и ДАНС ще става точно от Цветлин Йовчев, който е бивш НСС /ДС/ кадър? Какво точно феноменално свърши досега в кариерата си Цветлин Йовчев, преминала шеметно под диригентската палка на Иван Драшков и ЧЕТИРИ ГОДИНИ, СЛУГУВАЩ НА БОЙКО БОРИСОВ?!

В момента се готви ВИСШЕ НАЗНАЧЕНИЕ В МВР НА ПОРЕДНОТО ИЗУМИТЕЛНО ЗНАКОВО ЛИЦЕ – СТОЯН ВЕЛЧЕВ. ГОТВЯТ ГО ИЛИ ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР, ИЛИ ЗА ШЕФ НА СДВР. А ТОЙ, МИЛИЯТ, БИВША ДЯСНА РЪКА ПАК НА … БОЙКО БОРИСОВ!

Ще припомним два малка нюанса от „профила” на новия „спец” Стоян Велчев.

Изключително близък до Бойко Борисов.

Преди години, когато Борисов е кмет на София, в столицата има безредици в циганската махала. На место отива тогавашният зам-министър на МВР Камен Пенков. В този момент пристига … с гръм столичният кмет Бойко Борисов. И Стоян Велчев, вместо по йерархия да докладва на зам-министъра си на МВР, хуква да докладва на … Бойко Борисов!

Само заради този белег още тогава Велчев е за уволнение, защото очевидно няма или не иска да има представа от йерархията в МВР.

Впрочем, Стоян Велчев е заподозрян и в чадър над организация на „мокри поръчки” – от бай Миле, та нататък, но това е друга история.

Така това ще е поредното назначение на ТЕХНИТЕ, В СИМБИОЗА С БОРИСОВ.

Замацването и „интелигентния” подход на Цветлин Йовчев пролича още от първите му „мероприятия” с отстраняване на някои шефове на регионални дирекции, както и на шефа на СДВР Валери Йорданов.

Само на идиот би звучало сериозно причината, която изтъкна новият вътрещен министър Цветлин Йовчев – липса на контрол от страна на полицаите на Женския пазар, където се продавали контрабандни цигари.

ПОТРЕСАВАЩА ПОДИГРАВКА ИЛИ ПЪЛНА НЕКАДЪРНОСТ НА НОВИЯ МИНИСТЪР НА МВР ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ?!

Първо, онова, което посочва като причина за уволнението на Валери Йорданов е в приоритета на ГДБОП, да не говорим, че за такава търговия, която тече в ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, трябва да уволни ВСИЧКИ НЕ САМО ДИРЕКТОРИ, НО И СТРАЖАРИ, ШЕФОВЕ НА РАЙОННИ УПРАВЛЕНИЯ…

Каква метафора! Първото действие на Цветлин Йовчев за възвръщането на „държавността” започва от Женския пазар. „Нежен” министър, „нежна” „революция”.

РЕВАНШЪТ НА „СПЕЦОВЕТЕ”, „АНАЛИЗАТОРИТЕ”, ИЛИ МЕКО КАЗАНО – ЛЕЩПЕРИТЕ, КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ПИШАТ РАЗНИ АНАЛИЗИ, ИЗСМУКАНИ И КОПИРАНИ ОТ МЕДИИТЕ, И СЕ МОТАТ НАПРЕД – НАЗАД, ЗА ДА ИЗРЕКЕТИРАТ НЯКОГО СЪС „СЕКРЕТНО” ИНФО.

От 1990 година първо БСП разформирова ДС. Лично Александър Лилов се явява в залата на МВР и заявява, че Партията „реши”, че „вие сте виновни и ви махаме”. Нататък във времето Шесто Управление, приемете го с ирония, става НСБОП.

Така уж се разформирова ДС.

През 1992 година, по времето, в което Богомил Бонев е главен секретар на МВР, се налага схващането и тезата, че в ръководството на МВР до този момент низвергнатата „Криминална полиция” е време да има по-сериозна роля.

А и „Криминална” всъщност са истинските пчели, които бачкат и разкриват престъпленията. Тогава „Криминална полиция” взима надмощие. При следващия вътрешен министър Виктор Михайлов тази тенденция продължава.

Любомир Начев и Николай Добрев не блестят с никакъв професионализъм в криминалната и полицейска работа. И това лъсва при Добрев при протестите през 1997 година, когато той в противовес на всички теории за обезвредяване на масови безредици, пуска тежко въоръжени полицаи срещу протестиращите и така налива масло в огъня.

При Богомил Бонев като вътрешен министър приоритет продължава да има „Криминална полиция”,  а НСС се занимава с типичната си дейност.

И сега ВНИМАНИЕ!: ПЪРВОТО И ОСНОВНО УСЛОВИЕ ЗА ДА ИМА ТОГАВАШНОТО МВР ВЪОБЩЕ КОНТАКТИ СЪС ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ, Е СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ ДА НЯМАТ ПОЛИЦЕЙСКИ ФУНКЦИИ!

Изисква се категорично разграничение – и това е условие, както за натовска държава, за каквото се пънем да бъдем, така и за сътрудничество със западните служби.

Като вътрешни министри следват Емануил Йорданов и Румен Петков, при което това се спазва.

И, О, МИГ, ПОСПРИ! ИДВАТ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В МВР!

Никой в системата не приема Борисов истински сериозно, защото той не идва от „Криминална”, нито има някакъв оперативен опит. Да не говорим за Цветанов, който пък идва от Държавна сигурност и е чиста „мъжка секретарка” на Борисов.

Когато Станишев създава ДАНС, първоначално на ДАНС възвръщат и полицейски функции. Няма как да забравим устрема на Алексей Петров І Трактора с вървящия по петите му прокурор Роман Василев, които махаха гащи от акция в акция.

Начинът на създаването на ДАНС тогава и изкривяването на истинските му първоначални цели, бе взетия реванш на ДС, правоприемник на която бе НСС.

Сега, с назначаването на един от тези „производни” – Цветлин Йовчев този реванш придобива новия измерения. А с прехвърлянето механично на ГДБОП в ДАНС – изводът е категоричен.

Като причини Станишев и Местан изтъкват, че управлението на ГЕРБ показало, че милиционерския подход се изчерпал.

С грубия милиционерски подход трябва да се свърши и да се заложи на „финните методи”, твърди Лютви Местан.

Само че в службите едно и едно никога не прави две. Да събереш ДАНС и ГДБОП в едно механично, е абсолютно неграмотен подход.

В цял свят има ясно разграничение между тези служби.

И ако някой искаше ИСТИНСКИ ДА РЕВИЗИРА, ИЗЧИСТИ, ОБНОВИ И СЛОЖИ НА МЯСТОТО ГДБОП, ТОВА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗАВИСИ ОТ МЯСТОТО, КЪДЕТО ЩЕ Я СЛОЖИШ.

Сега механично всички лешпери и пробити дансаджии и бопаджии ги събраха на едно място. И товя е пълен реванш на спецслужбите на комунистическия режим, маскиран отново както по времето на Станишев като премиер, като „родното ФБР”.

Всички висши предстоящи назначение в ДАНС, ГДБОП и МВР, ще потвърдят този анализ. Там ще бъдат слагани на ръководни места лица, които са УДОБНИ КАКТО НА ДНЕШНИТЕ, ТАКА И НА БОЙКО БОРИСОВ, КОИТО СА ВСЪЩНОСТ ОТ ЕДНО КОТИЛО.

При така създаденото „родно ФБР” страхът и опасенията от подслушване и гонения на неудобни нараства многократно.

Днес Цветанов отговаря за зулумите, които е вършил по закон като вътрешен министър на МВР.

Утре кой ще носи отговорност за всичко това? Кой ще носи отговорност за онова, което ще мътят в ДАНС? Кой ще ги контролира?

Пак внимавайте!: за несвойствената му материя ще отговаря … Пламен Орешарски! Кой набута на Орешарски този нов „тунгуски метеорит”?!

Така главата на премиера е перманентно на дръвника. Поставена от онези КУКЛОВОДИ, които обещаваха, че ще ривизират и извадят ВСИЧКО ЗА БОРИСОВ, а си взехе за министри ХОРА, СВЪРЗАНИ С НЕГО.

Все „спецове”, за които не сме чули да са свършили нищо конкретно, освен едно – което излезе за тях в общественото простанство – че са се поставяли в услуга на чужди спецслужби за пари. И че са покровителствували амфетаминови канали.

Afera.bg

author

Кажете ни какво мислите?