Нашаите публикации:

123333

Около 60 души-граждани и хотелиери от Добринище са се събрали тази сутрин на хижа “Гоце Делчев”. Те са дошли да изразят не съгласието, защото по думите им Община Банско иска да бутне чайната и ски-гардероба, които са наети от лицето Георги Йовчев, който е управител на фирма “Сигма ски”. Въпросната фирма притежава хотел “Добринище” и лифта над курортното градче.

По думите на недоволните граждани, кметът на Банско Георги Икономов иска да присвои мястото, където се намират в момента чайната и ски-гардеробът.

“От 27 години Чайната на хижа “Гоце Делчев” работи без да е спирала, а днес тя се оказа незаконна, според община Банско”. Ние сме от три години наематели на чайната и на ски-гардероба и едва днес разбрахме този факт”, коментира Георги Йовчев. По думите му, ако собствеността бъде придобита от община Банско, около 20 човека от Добринище ще останат без работа.

“Миналия петък внесохме жалба до съда, но никой не ни е обърнал внимание до този момент”, каза още Йовчев.

На мястото в момента са дошли и хора, изпратени от община Банско, които се очаква всеки момент да започнат да роват постройките. Протестиращите са  силно разгневени. На мястото има и полицейско присъствие.

author

Кажете ни какво мислите?