Нашаите публикации:

Днес отново се провежда национален протест срещу монополите в България . Десетки банскалии от Гражданско сдружение  „Единно Банско – ти си нашият глас„ подкрепиха протестиращите в София ,където протестът започна в три точки – пред Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, на Орлов мост и пред Съдебната палата.Хилядите недоволни граждани, които се събраха пред сградата на икономическото министерство за кратко блокираха движението на кръстовището на ул. “Славянска” и ул. “Г. С. Раковски”, а пред Военния клуб се обединиха с протестиращите, които тръгнаха от Орлов мост.

Трите лъча се събраха пред Президентството.

Протестиращите имат нови искания – президентът да назначи независимо правителство, което да направи проверка на работата на всички правителства досега и да има осъдени. Освен това според тях в обкръжението на президента Росен Плевнелиев има олигарси и той трябва да се освободи от тях, ако иска да остане на поста.

Остават и предишните им искания. Продължаваме да се борим с монополите и продължаваме да искаме промени в Изборния кодекс, заявиха протестиращите. Искаме да видим управляващите до колко ще имат морал и до колко ще изчистят своите редици, ние лично не им вярваме, казаха още те.

От центъра на столицата протестното шествие се отправи към Централна гара, за да седнат на релсите в знак на подкрепа към протестиращите срещу приватизацията на БДЖ.

Участниците в шествието свирят със свирки, носят български знамена и плакати с надписи: “23 години мафия от наши предатели и чужди “доброжелатели”; “23 години стига зимен сън, мафията вън”.

Следващият голям протест ще е пред парламента на 12 март, когато депутатите ще заседават извънредно. “Елате в 12 часа с метли и лопати – да изметем и изринем боклуците”, призоваха организаторите в края на днешното шествие в София.

20130310_003 20130310_004 20130310_006 20130310_008 20130310_010 20130310_018

author

Кажете ни какво мислите?