Нашаите публикации:

bansko_ski_zona
Уважаеми приятели , публикуваме Ви една статия от онлайн в-к Струма относно посещаемостта на ски център Банско. Много ни впечатли един от коментарите под статията , за това Ви публикуваме освен статията и самия коментар :

Все повече туристи избягват Банско

Поне с 5% по-малко туристи са посетили Банско през зимния сезон в сравнение с миналата година. Хотелиерите смятат, че основната причина е липсата на сняг, пише инюз.бг. Почиващите все повече избират пакети и групови екскурзии, които излизат по-евтино. В средата на зимния сезон цените в Банско вече са с до 20% по-ниски, предаде “Нова телевизия”. В Пампорово обаче, въпреки малкото сняг тази зима и почти пролетните температури, има ръст на туристите спрямо миналата година.

Въпреки почти пролетните температури пистите в ски-курорта са претъпкани. Снежната покривка по пистите достига до 60 см. По-голямата част от снега е изкуствен. Този път това не е довело до отлив на туристи.

Ето и коментара :
 
Г-н Кмете, жалко е, че коментарите тук изразяват истинското отношение на гражданите към вас. Въпреки това, вместо да се опитате да направите нещо смислено, вие изградихте контролно-пропусквателен пунк в общината и за среща със ваше величество или някой от заместниците ви, гражданите трябва да си запишат час и среща за след няколко месеца, като че отиват на животоспасяваща операция. Не е толкова трудно човек да си направи заключение, че не 5 или 20% са спаднали туристите, а повече от 50%. Как няма да избягват Банско, като на всеки метър ги чака някой да ги ограби или преметне за какво ли не. Ясно е, че за да ви изберат обещахте длъжности на куцо и сакато и сега те са или в измислената фирма “Паркинги и Гаражи”, общинската полиция, която въобще не е ясно какво върши или в Юлен, където имате участие. Никой не е длъжен да идва в Банско, при положение, че се чувства като преебан още със влизането си в града. Запомнете, че турист не е равно на дойна крава.
Въпреки всичко, вие позволявате в града да се множат клубове за проституция и наркомани, обирджии, циркаджии и цял куп измамници, които ги събраха хората, които ви уредиха на поста. И защо беше нужно всичко това? Сега и общината няма и няма и да има пари за бюджета си, хората които се опитаха да правят бизнес вече няма да го повторят в Банско, туристите останаха погнусени от гледката на проститутките и голите сгради, мръсните улици и т. н. Не можеше ли просто да назначите нормални хора с мисъл да ви направят анализ и план за действие как да се увеличи потока или поне да не се пада до такова равнище? В кой устройствен или маркетингов план (Има го на сайта на общината) са записани порно клубовете, наркотиците и проститутките? Точно това погнуси нормалните туристи, а привлече обеднели гърци, македонци и тук таме някой западен турист, които нямат пари за такива удоволствия в държавата си. Руснаците и българите, които до вчера захранваха бизнеса в града не искат децата им да виждат това..
И все пак .. не може само да се говори негативно.. Премахнете клубовете за проститутки от всичките главни улици, премахнете платения паркинг (въпреки печалбата от билетчета, дразнението на туристите и хората от Банско причинява десетки пъти повече загуби), говорете с хората и бизнеса за една обща стратегия за развитие, където всеки с бизнес интереси да съберат пари и вие с общината да организирате повече мероприятия в зимния и летния сезон, за да дадете причина на някой да дойде в Банско; Говорете с КАТ да спрат да тормоза на гражданите и чужденците; Издайте заповед всички незавършени сгради да бъдат покрити изцяло със зелена мрежа, както има една такава сграда до Х-л Премиер; Оправете главните улици около начална станция или говорете с Юлен ако искат да правят бизнес да помогнат финансово за подобряване облика на горната част на града; ревизирайте хотелите и премахнете измамниците, които пускат за по 10 Евро на вечер;
Работете много здраво за озеленяване на града. Това е трябва да ви е главна цел за годината. Времето на строежите мина и калта и грозните гледки трябва да се махнат. Направете една програма със Горския техникум да ангажирате децата + лятна работа за деца от банско да работят за озеленяването и почистването на града от камъни, мърсотия и т. н. Хем едните ще имат стаж, а другите да си спечелят по някой лев през лятото и всички ще са щастливи, а не да давате на така или иначе мързеливите циганки да спят по парка. Вижте как може да се отвори отново езерото в парка; Оправете си общинската земя и разпоредете всеки който има земя или гола ливада в града да си я поддържа горе доло в нормален вид. Швейцария няма да станем, но навсякъде има изоставени бараки, боклуци, неугледни пасища, крави по центъра и т. н. Има още куп идеи, които ако огранизирате срещи с гражданите от града и ги мотивирате, че всичко е за общото благо, ще ви дадат още предложения и утре всички ще сме поне малко по-добре..
И запомнете, че циганите са по-малко от 10% от населението на града. Изберете дали да финансирате тях и да разчитате, че някой няма да им даде 2 лева повече, за да гласуват за него или да се заемете да направите полезни стъпки за останалите 90% от населението на града. Сигурен съм, че ако хората видят, че видимо има подобрение на атмосферата и облика на Банско тази година всички ще са доволни, като туристите няма да спадат а да се увеличават с по 50%, децата имат смислена работа, а не да ходят по кафетата и т. н. и т. н.
 
Ние оставаме без нашия коментар !

author

Кажете ни какво мислите?