Нашаите публикации:

pari

Милиарди от внесените от нас пари са изчезнали

Грандиозен скандал разтресе държавата, след като се разбра, че са изчезнали цели 1,4 милиарда лева от здравните осигуровки на българските граждани. Невероятно, но факт – парите ги няма!

А обвиняем за това е не кой да е, а самият бивш финансов министър Симеон Дянков, който скоро ще застане пред прокуратурата, за да отговаря на въпроса за колосалната липса. Защото тези пари са натрупани от месечните плащания на гражданите, които са “спокойни”, че са здравно осигурени. Здравната каса обаче не разполага с парите.

Директорката на институцията Румяна Тодорова заяви, че липсата на крупната сума е станала точно по време на управлението на партия ГЕРБ. След като били изтеглени официално от Здравната каса, милиардите уж били прехвърлени към държавния бюджет, но след това се изпарили без следа. Доста необичайно за подобна сума…

“Парите бяха предназначени за лекарства и лечение на болните, а не за кефа на който и да било министър”, каза Румяна Тодорова.

Грандиозният скандал накара настоящото правителство да реши да сезира прокуратурата за действията на Симеон Дянков, за да обясни какво точно е направено с милиардите на данъкоплатците.

А и точно по времето на ГЕРБ поправка в Закона за бюджета е приела парите от Здравната каса да се прехвърлят без проблем към бюджета.

Как да проверим здравните си осигуровки натисни тук

информация от www.pravda.bg

author

Кажете ни какво мислите?