Нашаите публикации:

tv7

Областната структура в Благоевград предлага на Изпълнителната комисия бившият министър Мирослав Найденов да бъде изключен от ГЕРБ за уронване престижа на партията. Новината дойде в центъра на Благоевград по време на предизборното турне на TV7 и NEWS7 “България избира”.

Революционно бе настроението на площада в Благоевград часове след като стана ясно, че министрите са знаели за масовото подслушване. Местните жители посрещнаха политиците с викове: “Долу ГЕРБ” и “Цветанов да си ходи”.

Водещият на “България избира” Николай Бареков даде думата най-напред на политиците да коментират последния скандал.

Водач на листата на ГЕРБ в Благоевград е Цветан Цветанов. Той е бил поканен за участие, но вместо него в дебатите влезе Даниела Савеклиева. “Ние сме заставали с лицата, изправяли пред проблемите и сме ги решавали. Така ще продължим и занапред. Цветанов е човекът, който прекърши гръбнака на организираната престъпност. Но именно тя намери своите говорители в някои политически партии”. Така Савеклиева подкрепи думите на лидера на партията Бойк Борисов, че Цветанов няма да бъде оттеглен и че той е моторът на партията.
Асен Балабанов от БСП, Георги Киряков от “България на гражданите”, Йордан Величков от “Горда България” и Георги Зарков от СДС призоваха бившия вътрешен министър да спази обещанието си и да се оттегли от политиката. Вместо да се разграничите от Цветанов, вие се разграничавате от човека, който разкри истината, възнегодуваха останалите политици. Яне Янев заяви, че РЗС е първата партия, която преди 2 г. започна националната кампания “Спри подслушването”. Сега някои се опитвали да правят помен с чужда пита, по думите на Янев. “В МВР е такъв теч на информация, че не можете да си представите. Лявата ръка не знае какво прави дясната”, каза той. Според него в страната ни има поне 20 министри, които трябва да влязат в затвора. “Трябва да има съд за всички, които са управлявали. Тези хора трябва да си довършат магистралите, като работят на тях с кирки и лопати”, призова Ангел Джамбазки от ВМРО. Между него и дошлите на площада роми възникна напрежение. Той обясни, че ромите са достойни български граждани, трябва обаче да започнат да учат и да работят, за да живеят достойно.

Българският народ се топи, все едно сме във война. Съзнават ли тези хора, които са на трибуната, върху колко гроба и какви човешки трагедии градят предизборните си кампании. Не ви ли е срам, попитаха местните хора. В името на човешкото и националното достойнство те разпънаха огромен трибагреник на площада. Вижте и видеото  :

https://www.youtube.com/watch?v=tlLrtYT0ojo

author

Кажете ни какво мислите?