Нашаите публикации:

123

За последните близо 4 години разкриваемостта на престъпленията падаше с около 3% на година, докато стигна до около 40% разкриваемост, но реалната такава е 17%. Това заяви бившият главен секретар на МВР Николай Радулов пред Нова телевизия.

Според него МВР е укривало престъпления по времето на Цветан Цветанов, а статистиката е нагласявана. Смяната на Валери Йорданов е правилна, каза Николай Радулов.

По думите му е крайно време за преструктуриране на системата на МВР и генерални промени.

О.р. ген. Кирил Радев, бивш шеф на ГДБОП, заяви, че е нормално да има смяна на някои хора на ръководни постове в МВР. “Новият министър на вътрешните работи ще с инаправи екип от хора, с които може да работи и които познава. Това не е политическа чистка”, каза Радев.

Радев обясни, че въпросът върху дейността на ГДБОП е изключително важен. “Ако се приеме, че председателят на ДАНС бъде избиран от парламента, той ще трябва и да докладва пред парламента на закрити заседания. Контролът в случая е изключително важен”, каза генерал Радев. По думите му Калин Георгиев формално е изпълнявал функцията главен секретар на МВР.

“Когато се създаде ДАНС, служителите й се обръщаха към ГДБОП, защото не знаеха как да правят някои неща”, каза Николай Радулов. Според него така е с всяка новосъздадена структура и най-важното при нея е кого ще сложат начело. “В ДАНС е натъпкано и военното контраразузнаване, както и финансовото разузнаване, незнайно защо. В новосъздаващата се структура няма да има коректив”, каза Радулов.

trud.bg

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2029763

author

Кажете ни какво мислите?