Нашаите публикации:

кк и бб

До кога Арменският Герберолизец ще ни рекламира в  предаването си само гербери и малкимагистралки.АРМЕНЕЦА ПРЕКАЛИ И С БОЙКО-ТИКВАТА, не му стигна едно предаване та го покани и за още едно,не зададе нито един директен въпрос защо живеем толкова зле а само му скляпаше като ученичка на първа среща.След тиквата престигна ЛИЛЯНА ПАВЛОВА -МАЛКАТАМАГИСТРАЛКА, и започна как правителството на орешарски не се справя с изграждането на магистрали. Понеже партия ГЕРБ е превърнала магистралите , в паметник на своята политика ще се постаря на кратко  да ви покажа, върху каква основа се градят тези магистрали. Те се изграждат с измама и принуда за сметка на обикновените беззащитни хора на България. Да  насочим вниманието си върху магистрала Марица, но схемата   е една и съща и за другите магистрали.

Механизмът на измамата, с която са отнети на безценица земите на хората по трасето на магистрала Марица и на практика са национализирани е следната:
Първо през 2010 в бр. 87 на ДВ се обнародва изменение на Закона за държавната собственост. Най важното е това което се измченя в чл. 33 от този закон. Там се урежда реда за определяне на цената на отчуждаваният имот. До този момент това е ставало на базата на сделки със сходни имоти. Партия ГЕРб добавя едно единствено важно условие едната страна по такива сделки да е винаги търговец. Ако това не е така цената се определя като за държавен имот по съответния ред и е в пъти по ниска. Понеже отчуждаваните земи са почти 100% земеделски търговците не се интересуват от тях и сделки с тяхно участие няма. Така вратата за повторно държавно оценяване на безценица е отворена широко. Следващият разбойнически ход е да се издаде Решение № 536/15.06.2011г. на МС. С него уж за реконструкция на ел. кабел и изграждане на магистралата се извършва ново отчуждаване на вече отчуждените земи, но по новият ред. В крайна сметка земите вече отчуждени с решение на МС от 2007г. по първоначалното отчуждаване, за които са определени цени, някой от тях след обжалване в съда и спечелени дела, се оценявата на нов ред и на десетки пъти по ниски стойности.
Възползвайки се от това партия ГЕРБ спира да изплаща старите обезщетения и предлага на хората да им заплати веднага, по новите грабителски ниски цени. Болшинството  от тях отчаяни се съгласяват.
Така с юридически трикове и  откровенни лъжи, ГЕРБ национализира земята на хората останала им от деди и прадеди. Най важното е, че през цялото време изграждането на магистралата не спира, което говори, че всичко е вършено по предварителен план и независимо дали имотите са щели да бъдат платени или не, грабежът щеше да стане. Най смешното и тъжното е, че и тези ниски суми не са платени на всички собственици до сега.
За да не бъдем голословени, ето Ви конкретни примери за цените по новата методика:
1. Г. Д. К., О. А. Д. и М. А. М., като наследници на Г. Т. К., през 2011г. с Решение на Министерския съвет за отчуждената част с площ от 4,351 дка от имот № 033007, целият с площ от 5,006 дка, находящ се в с. Капитан Андреево, м. “Саксон Алча” им определят 1644 лв.
2. Х. В. Д. през 2011г. с Решение на Министерския съвет за отчуждената част с площ 2614 кв. м. от имот с № 331016, ЕКАТТЕ 36110, намиращ се в землището на с. Капитан Андреево, местност “Саксон алча и определят 521 лв.
3. В. В. М. през 2011г. с Решение на Министерския съвет за отчуждената част с площ от 1377 кв.м от имот № 331019, находящ се в с. Капитан Андреево, м. “Саксон Алча” и определят 220 лв.
За да не говорим празни приказки, ето Ви сравнението веднага за оценяването по старата методика преди измененията направени от партия ГЕРБ
1.  За отчуждена част с площ от 10 843 кв.м, от имот № 331012, в землището на с. Капитан Андреево, Хасковска област – собственост на В. Д. К., от гр. Любимец и Г. Д. С. от гр. София, е било определено парично обезщетение от 22 732 лв, а след обжалвне върховният административен съд в резултат нанезависима експертиза е определил 288 315 /двеста осемдесет и осем хиляди и триста и петнадесет/ лева.
Направете си сравнението сами.
Но и този грабеж не е бил достатъчен на партия ГЕРБ, те не изплащат и присъдените от съда обезщетения. Ето Ви един пример представляващ нагла подигравка със закона и съда:
Б. Б. У. е имала земя в същото землище в местността Саксон Алча. През 2007г. и отчуждават   6 218 кв.м.  оценяват ги на 13 023 лв. Тя обжалва. Следват серия от дела до 28.12.2010г. когато най сетне съдът и присъжда справедливо обезщетение от 59 817 лв.. Но партия ГЕРБ не  е съгласна с това. Следва серия от опити да бъде пререшено делото. Още три пъти съдът разглежда мераците на ГЕРБ да бъде решено делото в полза на ГЕРБ. Всеки път ясно и категорично съдиите им казват, че ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНА . Когато разбират , че не могат да наложат волята си, партия ГЕРБ провят нещо още по нагло, нареждат на своята марионетка изп.директор на АПИ Лазар Лазаров, да   не изпълнява съдебните решения. Така е и до днес. Нито закон нито съд ги стряска, за сега.
      Това е една малка незначителна част,от безобразията на  „ПАРТИЯТА НА МАГИСТРАЛИТЕ-ГЕРБ”.
       Те не са нищо повече от едни грабители на простите обикновени хора. Те действат като бандити и използват цялата власт на държавната машина, за да прегазят правата на хората и заграбят земята и имотите им. Те грабиха земи за магистрали така както заграбиха всеки печеливш бизнес с държавен рекет и принуда.
        Задаваме въпроса:

Кой ще плаща обезщетенията, присъдени на потърпевшите, от делата в Страсбург, които ще са милиони евро. Тези пари ще се плащат от народа, а не от Лазаров и Борисов. ЧАШАТА ПРЕЛЯ С ИДВАНЕТО НА ЦЕЦИН-ВЕСКО.  Веселин Маринов изля за пореден път любовта си към Цветан Цветанов. Той призна, че му има безрезервно доверие и каквото и да му говорят за него, никога не би си променил отношението.АМАН ОТ АРМЕНЕЦА, АМАН ОТ ГЕРБЕРИ ВЪВ ПРЕДАВАНЕТО ”ВН”И ВОДЕЩИЯТ РЕКЛАМА НА ГЕРБ АРМЕНЕЦ.

www.aferakj.com

author

Кажете ни какво мислите?